سلولیت چیست؟ عوامل ایجاد سلولیت و راه های درمان آن

What is cellulite? Causes of cellulite and ways to treat it

سلولیت چیست؟ سلولیت ظاهر پوست شما را تغییر می دهد و آن را زشت می کند آیا می دانید دقیقا چه چیزی باعث سلولیت می شود؟ آیا درمان قطعی سلولیت وجود دارد که برای همیشه از شر آن خلاص شود؟ سلولیت وضعیتی است که در آن پوست خشن و گاهی تغییر رنگ می دهد. زمانی که دست های خود را روی پوست مبتلا به Cellulite بکشید، زبری پوست را احساس خواهید کرد. شایع‌ترین نواحی بدن که از سلولیت رنج می‌برند، ران‌ها، پاها و باسن هستند، اما Cellulite می‌تواند در هر ناحیه دیگری از بدن نیز رخ دهد. برای درک بهتر سلولیت چیست تا پایان این مقاله از مجله سلام یار با ما همراه باشید.

سلولیت چیست؟

سلولیت اصطلاحی برای شرایطی است که در آن پوست برآمدگی ها و فرورفتگی ها ایجاد می کند و ظاهری ناهموار با تغییر رنگ جزئی دارد. پیت های پنیری یا پوست پرتقال نام دیگری برای Cellulite است. سلولیت می تواند هم مردان و هم زنان را درگیر کند. امروزه درمان های زیادی برای Cellulite وجود دارد، اما اکثر آنها موقتی هستند. یکی از درمان‌هایی که معمولاً پیشنهاد می‌شود، استفاده از کرم‌های ضد سلولیت. یک رژیم غذایی کم چرب، ترک سیگار و داشتن یک سبک زندگی سالم و فعال می تواند شانس ابتلا به سلولیت را در افراد کاهش دهد.

طبقه بندی انواع سلولیت

در سال 2009، مطالعه ای بر روی مقیاس شدت سلولیت انجام شد و مشخص شد که سلولیت را می توان به 3 درجه طبقه بندی کرد:

  • خفیف (درجه 1): پوست نارنجی با 1 تا 4 فرورفتگی سطحی در سطح پوست به نظر می رسد.
  • متوسط ​​(درجه دوم): بین 5 تا 9 فرورفتگی با عمق متوسط ​​روی سطح پوست وجود دارد و ظاهر پوست حالت پنیری پیدا می کند.
  • شدید (درجه 3): حدود 10 فرورفتگی عمیق در سطح پوست وجود دارد و هنگامی که پوست را لمس می کنید به راحتی می توانید فرورفتگی ها و برجستگی ها را مشاهده کنید.

چه چیزی باعث سلولیت می شود؟

علت دقیق سلولیت ناشناخته است، اما به دلیل تعامل بین بافت همبند در لایه پوست که در زیر سطح پوست قرار دارد و لایه چربی درست زیر آن ایجاد می‌شود. در زنان، سلول های چربی و بافت همبند به صورت عمودی در این لایه قرار دارند. اگر سلول های چربی از لایه پوست آزاد شوند، سلولیت ایجاد می شود.

با این حال، بافت سلول چربی در مردان متفاوت است و ساختار متقاطع دارد و احتمالاً به همین دلیل است که مردان کمتر از زنان در معرض سلولیت هستند. به جز در این مورد، به نظر می رسد که علت Cellulite به عوامل دیگری مربوط باشد:

سلولیت چیست؟ عوامل ایجاد سلولیت و راه های درمان آن

سن و عوامل هورمونی

استروژن، انسولین، نورآدرنالین، هورمون تیروئید و پرولاکتین بخشی از فرآیند تولید سلولیت هستند. به همین دلیل، به نظر می رسد که هورمون ها نقش مهمی در تشکیل Cellulite دارند. یک نظریه این است که با بالا رفتن سن زنان و نزدیک شدن به یائسگی، جریان خون به بافت همبند زیر پوست کاهش می یابد. گردش خون کمتر به معنای اکسیژن کمتر به ناحیه مربوطه و کاهش تولید کلاژن است.

با کاهش سطح استروژن، سلول های چربی بزرگتر می شوند. همه این عوامل با هم ترکیب می شوند تا تجمع چربی بیشتر نمایان شود و سلولیت دیده شود. با افزایش سن، پوست کمتر الاستیسیته و نازک‌تر می‌شود و همچنین احتمال افتادگی آن بیشتر می‌شود. این موضوع در افزایش احتمال سلولیت نیز موثر است.

تأثیر ژنتیکی بر سلولیت

تحقیقات نشان می دهد که ژن های خاصی در ایجاد سلولیت موثر هستند. عوامل ژنتیکی ممکن است با سرعت متابولیک، توزیع چربی زیر جلدی، قومیت و سطح گردش خون مرتبط باشند. همه این عوامل شانس Cellulite را افزایش می دهند.

نقش تغذیه و سبک زندگی در سلولیت

اگرچه یک سبک زندگی سالم شانس سلولیت را کاهش می دهد، باید بدانید که سلولیت توسط سموم ایجاد نمی شود. سلولیت در افرادی که چربی، کربوهیدرات، نمک و فیبر بیشتری مصرف می‌کنند بیشتر از دیگران است. همچنین، افراد سیگاری، افرادی که ورزش نمی کنند و تحرک ندارند و برای مدت طولانی در یک وضعیت خاص می نشینند یا می ایستند، ممکن است بیش از دیگران درگیر سلولیت باشند.

توجه داشته باشید که پوشیدن لباس های تنگ می تواند با محدود کردن جریان خون به سلولیت کمک کند. سلولیت فقط برای افراد چاق نیست، بلکه افرادی که چربی اضافی دارند بیشتر از افراد لاغر در معرض Cellulite هستند. اگر اضافه وزن دارید، رژیم کاهش وزن، افزایش فعالیت بدنی و من به شما پیشنهاد می کنم. سلولیت به احتمال زیاد بعد از 25 سالگی ایجاد می شود، اما نوجوانان نیز می توانند به سلولیت مبتلا شوند.

سلولیت چیست؟ عوامل ایجاد سلولیت و راه های درمان آن

غذاهایی که به مبارزه با سلولیت کمک می کنند

چندین وعده غذایی وجود دارد که می توان آن را مصرف کرد که به کاهش سلولیت و همچنین جلوگیری از رشد آن کمک می کند. برخی از این موارد عبارتند از:

  • بذر کتان: افزودن دانه کتان به رژیم غذایی به رشد کلاژن کمک می کند و همچنین از تشکیل سلولیت اضافی در بدن جلوگیری می کند.
  • آب: نوشیدن حداقل هشت لیوان آب در طول روز به دفع سموم از بدن و لایه های چربی زیر پوست کمک می کند.
  • جلبک دریایی: مصرف کلپ به سوزاندن چربی بدن کمک می کند. برخی از مطالعات همچنین نشان داده اند که کلپ می تواند به کاهش حدود 5 تا 10 وزن بدن کمک کند که به نوبه خود به کاهش سلولیت کمک می کند.
  • عصاره گوتو کولا: این عصاره گیاهی به طور کامل مورد بررسی قرار گرفته و ثابت شده است که به کاهش سلولیت کمک می کند.

انواع سلولیت چیست؟

3 نوع مختلف سلولیت وجود دارد:

  1. سلولیت نرم
  2. سلولیت سخت یا فشرده
  3. سلولیت آداماتوز

1. سلولیت نرم

سلولیت نرم که به عنوان سلولیت شل نیز شناخته می شود، معمولاً با افتادگی پوست همراه است و اغلب در مناطقی از رسوبات چربی رخ می دهد. مانند بازوها، شکم، ران، ساق پا و باسن. اگرچه سلولیت نرم پوست را مواج می کند، اما آسیبی نمی بیند.

2. سلولیت سخت یا فشرده

افراد عادی به آن سلولیت سخت، پوست پرتقال می گویند. این نوع سلولیت می تواند در همه افراد حتی افراد لاغر ایجاد شود. سلولیت سخت، اگر شدید باشد، گاهی اوقات ممکن است در لمس کمی احساس درد کند. درمان سلولیت سخت بسیار دشوار است.

3. سلولیت آداماتوز

به دلیل گردش خون ضعیف، سلولیت به عنوان سلولیت ادماتوز شناخته می شود و درمان آن بسیار چالش برانگیز است. ادم سلولیت با احتباس مایعات در بدن تشدید می شود. اغلب این مشکل را در ناحیه ران و زانو مشاهده می کنیم. پوست ممکن است در لمس دردناک باشد.

علل ایجاد سلولیت در نوجوانان

علت دقیق سلولیت ناشناخته است. سلولیت نه یک بیماری است و نه نشانه یا نشانه ای از مشکلات داخلی پزشکی. با این حال، بسیاری از مردم این افسانه را باور دارند که سلولیت ناشی از تنبلی، برخی سموم و غیره است.

سلولیت چیست؟ عوامل ایجاد سلولیت و راه های درمان آن

عوامل زیر در ایجاد سلولیت نقش دارند.

  1. تجمع مایع در پوست از لنفاوی و میکروسیرکولاسیون
  2. آسیب شناسی چربی پوست به دلیل بافت فیبری
  3. بیرون آوردن چربی زیر جلدی یا بافت چربی
  4. عوامل زیر نیز ممکن است در ایجاد سلولیت نقش داشته باشند.

سطح هورمون استروژن ممکن است در ایجاد سلولیت نقش داشته باشد، زیرا در مردان و زنان پیش از بلوغ و یائسگی نادر است.
سابقه خانوادگی یک رابطه ژنتیکی را نشان می دهد

برخی از عوامل نژادی

سلولیت می تواند در افراد فعال بدنی و تناسب اندام رخ دهد و لزوماً فقط در افراد چاق یا دارای اضافه وزن با شاخص توده بدنی بالا (BMI) ظاهر نمی شود. بنابراین، ورزش و رژیم غذایی بعید است که با این بیماری مرتبط باشند.

چگونه سلولیت را در نوجوانان درمان کنیم؟

افراد در هر سنی، حتی نوجوانان، ممکن است دچار سلولیت شوند، که مشخصه آن برآمدگی پوست روی ران ها و سایر نواحی بدن است. سلولیت ناشی از عوامل ژنتیکی، هورمونی و عوامل غذایی است که می تواند برای بسیاری از نوجوانان آزاردهنده و ناخوشایند باشد. بنابراین، از طریق اینفوگرافیک زیر نگاهی بیندازید تا راه های موثر برای درمان سلولیت در نوجوانان را بدانید.

چگونه از سلولیت در نوجوانان پیشگیری کنیم؟

پیشگیری از سلولیت ممکن است امکان پذیر نباشد زیرا علل آن ناشناخته است. حفظ وزن مناسب و فعالیت بدنی منظم می تواند به پیشگیری از سلولیت در برخی افراد کمک کند. یک رژیم غذایی سالم و هیدراتاسیون کافی نیز می تواند به پیشگیری کمک کند.

سلولیت چشم چیست؟

سلولیت چشم نوعی عفونت باکتریایی است که پوست، چربی و ماهیچه های اطراف چشم را تحت تاثیر قرار می دهد. تورم، قرمزی، پرخونی و درد در ناحیه چشم از علائم این بیماری است. سلولیت چشم در صورت عدم درمان می تواند منجر به کاهش بینایی شود. در این صورت، در صورت وجود درد و تورم چشم همراه با تب، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.

 

درمان سلولیت

تاکنون چندین روش درمان سلولیت معرفی شده است، اما هیچ یک از آنها به طور کامل توسط تحقیقات علمی اثبات نشده است. این روش ها عبارتند از:

سلولیت چیست؟ عوامل ایجاد سلولیت و راه های درمان آن

امواج صوتی برای درمان نقرس

این روش شامل ارتعاش امواج صوتی بافت همبند در مناطقی از بدن است که مستعد سلولیت هستند و با تحریک تولید کلاژن ظاهر پوست را بهبود می بخشد. درمان Cellulite با این روش به چندین جلسه نیاز دارد. اگر می خواهید سطح کلاژن شما با افزایش سن کاهش پیدا نکند، قرص ​​کلاژن.

لیزر درمانی برای سلولیت

با لیزر درمانی به مدت 1 سال یا بیشتر، می توانید ظاهر پوست خود را از نظر سلولیت تا حدودی بهبود بخشید. در این روش کلاژن سازی تحریک شده و پوست ضخیم تر می شود. Cellulite به دلیل ضخیم شدن پوست کمتر دیده می شود.

قاتل سلولیت

در این روش، متخصص پوست یک سوزن را زیر پوست قرار می دهد تا نواری از بافت همبند را بشکند. نتایج این عمل می تواند تا 2 سال باقی بماند.

رهاسازی دقیق با کمک خلاء

در این روش ابزارهایی با تیغه های کوچک بافت پوست را برش می دهند در این حالت بافت زیرین پوست به سمت بالا حرکت می کند و فضای زیر پوست را پر می کند تا ظاهر سلولیت را بهبود بخشد. نتایج این روش می تواند تا 3 سال باقی بماند.

کربوکسی تراپی برای بهبود سلولیت

کربوکسی تراپی شامل قرار دادن گاز دی اکسید کربن در زیر پوست است بعد از آسیب و کمی ناراحتی کربوکسی تراپی این یکی از عوارض جانبی رایج آن محسوب می شود، اما در عوض ظاهر سلولیت را تا حد زیادی بهبود می بخشد.

هستی شناسی

اندرمولوژی شامل یک ماساژ عمیق با یک دستگاه خلاء مانند است که پوست را بالا می‌برد. اینکه آیا این روش واقعاً در این زمینه مؤثر است یا نه، نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.

رادیوتراپی برای کاهش سلولیت

این روش از طریق گرم کردن ظاهر سلولیت را تا حدودی بهبود می بخشد، اما نتایج آن کوتاه مدت و کاملاً موقت است.

لیپوساکشن به کمک لیزر

این روش مقدار کمی چربی را از بین می برد، اما می تواند ظاهر سلولیت را بدتر کند. تحقیقات بیشتری در مورد اثربخشی این روش مورد نیاز است.

لیپواسکالپت اولتراسونیک

این روش چربی را نیز هدف قرار می دهد، اما باز هم، تحقیقات به طور کامل نشان نمی دهد که این روش واقعاً مؤثر است. بنابراین، مطالعات بیشتری مورد نیاز است.

دارو یا کرم ضد سلولیت

برخی داروها و کرم‌ها وجود دارند که می‌توان برای درمان سلولیت استفاده کرد:

  • کرم های کافئین دار: کافئین سلول ها را کم آب می کند و باعث می شود کمتر دیده شوند. برای درمان سلولیت باید هر روز از کرم کافئین استفاده کرد تا موثر باشد. کرم لاغری عمومی یکی از کرم های ضد سلولیت گیاهی ویونکس دلتاکس دلتا دارو می باشد که برای سفت شدن پوست نیز محسوب می شود.
  • کرم های حاوی رتینول: رتینول می تواند با ضخیم شدن پوست در بهبود ظاهر سلولیت نقش داشته باشد. حداقل 6 ماه طول می کشد تا نتایج این کرم را ببینید.

همچنین، برخی از محققان داروهایی را پیشنهاد می‌کنند که متابولیسم سلولی یا گردش خون را برای درمان سلولیت افزایش می‌دهند. با این حال، تحقیقات بیشتری در مورد اثربخشی این روش ها مورد نیاز است.

سلولیت عفونی چیست؟

سلولیت عفونی یک عفونت باکتریایی شایع است که باعث قرمزی، تورم و درد در ناحیه آسیب دیده می شود. در صورت عدم درمان، سلولیت می تواند گسترش یابد و مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند. بنابراین، مراقبت مناسب از زخم برای جلوگیری از گسترش بیماری مهم است.

درمان قطعی سلولیت عفونی

درمان قطعی سلولیت عفونی شامل استفاده از آنتی بیوتیک هایی مانند سفالکسین، آموکسی سیلین و کلوگزاسیلین است. پنی سیلین نیز ممکن است داده شود. اگر فردی به پنی سیلین حساسیت داشته باشد، اریترومایسین یا کلیندامایسین ممکن است جایگزین شود. با این حال، نوع دارو باید توسط پزشک مشخص شود.

سلام یار

اگه قصد تغییر دنیا رو داری، قلم بردار و شروع به نوشتن کن…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + چهارده =

دکمه بازگشت به بالا