آیا کاندوم باعث زخم دهانه رحم می شود؟ دلیل زخم رحم در زمان رابطه جنسی چیست؟

Do condoms cause cervical ulcers

یکی از مقدمات اساسی استحکام زندگی، داشتن یک رابطه جنسی رضایت بخش از هر دو طرف است. این بدان معناست که هر دو طرف باید از رابطه جنسی لذت ببرند. همچنین یکی از مهمترین مسائل در رابطه جنسی، سلامت فرد است. هیچ کس نمی خواهد پس از تجربه لذت جنسی نگران این بیماری باشد.

کاندوم باعث زخم دهانه رحم می شود؟

این یکی از دلایلی است که چرا مردم توجه بیشتری به سلامت جسمانی شریک جنسی خود دارند. استفاده از کاندوم نه تنها یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از بارداری است، بلکه موثرترین راه برای پیشگیری از بیماری های مقاربتی است. اما آیا کاندوم باعث زخم دهانه رحم می شود؟ در این مقاله از بخش سکسولوژی مجله سلام یار به بررسی رابطه استفاده از کاندوم با زخم دهانه رحم می پردازیم.

زخم دهانه رحم چیست؟

قبل از بررسی رابطه بین کاندوم و زخم دهانه رحم، خوب است بدانید که زخم دهانه رحم یک بیماری بسیار شایع زنانه است که بسیاری از زنان را درگیر می کند. این بیماری در واقع زمانی رخ می‌دهد که سلول‌های نرم (سلول‌های غدد لنفاوی) داخل کانال دهانه رحم به سمت سطح خارجی رحم رشد می کنند. یعنی این ضایعات در واقع همان بافت مخملی و قرمز رحم است که فقط کشیده شده است و در خارج از رحم معمولا دارای سلول های سخت (سلول های اپیتلیال) است.

دهانه رحم در گردن رحم قرار دارد، جایی که رحم به واژن متصل می شود. این وضعیت گاهی اوقات به عنوان زخم دهانه رحم شناخته می شود. بنابراین، در واقع زخم دهانه رحم نوعی التهاب دهانه رحم است.

حساسیت دهانه رحم

همه ما می دانیم که واژن زنان نسبت به آلت تناسلی مردان حساس تر است و آنها به سرعت دچار بیماری ها و مشکلات خود می شوند. البته امروزه با افزایش سطح آگاهی مردم، خوشبختانه هر فردی می تواند با رعایت مسائل بهداشتی تا حد قابل توجهی از عفونت اندام های جنسی خود جلوگیری کند. رحم جزء مهمی از بدن زن محسوب می شود و زمانی که سلامت خود را از دست می دهد، بر کیفیت زندگی فرد سایه افکنده است. یکی از مهم ترین مسائلی که در رابطه با بیماری های رحمی مطرح می شود، روابط زناشویی باز در عصر امروز است.

بنابراین، هر فردی ممکن است در طول زندگی خود شرکای جنسی متفاوتی را تجربه کند و بنابراین بیشتر در معرض بیماری های رحمی مقاربتی قرار می گیرد. اما برخی از بیماری های ایجاد شده در رحم به دلیل سهل انگاری فرد در رعایت بهداشت فردی است. خوشبختانه دانش پزشکی به روش های درمانی خوبی در این زمینه دست یافته است. مراجعه هر ساله به پزشک برای معاینه رحم کافی است. گاهی اوقات بیماری رحم می تواند در کاهش میل جنسی موثر باشد.

آیا کاندوم باعث زخم دهانه رحم می شود؟

علل زخم دهانه رحم

بد نیست بدانید که علت اصلی یا خاص ایجاد زخم دهانه رحم هنوز مشخص نیست و ارتباط خاصی بین کاندوم و زخم دهانه رحم در منابع علمی وجود ندارد. اما به طور کلی می توان به چند عامل به عنوان عوامل مرتبط با شکل گیری این مشکل در رحم زن اشاره کرد. این شامل:

  1. عفونت های مقاربتی: بیشتر اوقات، عفونت های باکتریایی و ویروسی که باعث زخم دهانه رحم می شوند از طریق تماس جنسی منتقل می شوند. زخم دهانه رحم می تواند در اثر عفونت های مقاربتی (STIs) از جمله سوزاک، کلامیدیا، تریکومونیازیس و تبخال تناسلی ایجاد شود.
  2. رشد بیش از حد باکتری: رشد بیش از حد باکتری های خاصی که به طور معمول در واژن وجود دارند (واژینوز باکتریایی) می تواند باعث زخم دهانه رحم شود.
  3. واکنش های آلرژیک: آلرژی به اسپرم کش های ضد بارداری و کاندوم های لاتکس می تواند باعث ایجاد زخم دهانه رحم شود. واکنش زنان به محصولات بهداشتی مانند دوش یا دئودورانت های زنانه نیز می تواند باعث این مشکل شود.

به طور کلی، ضربه شدید رحم، زایمان مکرر، عفونت های طولانی مدت درمان نشده، سطوح بالای هورمون های زنانه، استفاده از تامپون و استفاده از مواد شیمیایی می تواند از عوامل ایجاد زخم دهانه رحم باشد.

علائم زخم دهانه رحم

شاید برای شما کمی نگران کننده باشد که بدانید زخم دهانه رحم علائم خاصی ندارد. بنابراین، ممکن است برای مدت طولانی زخم دهانه رحم داشته باشید و تنها زمانی متوجه آن شوید که مشکل حاد شده است. البته بدانید که این مشکل با یک معاینه ساده رحمی توسط پزشک متخصص به راحتی قابل تشخیص است. با این حال، ممکن است این علائم را تجربه کنید:

  • مقادیر زیاد ترشحات غیر طبیعی واژن
  • تکرر ادرار دردناک
  • درد در هنگام مقاربت
  • خونریزی بین قاعدگی
  • خونریزی واژن بعد از رابطه جنسی

درمان زخم دهانه رحم

اگرچه این بیماری به عنوان یک بیماری جدی و خطرناک دستگاه تناسلی زنان طبقه بندی نمی شود، اما در صورت عدم درمان به موقع می تواند مشکلات جدی ایجاد کند. اگر درمان نشود، می تواند منجر به مشکلات باروری نیز شود. اگر زخم دهانه رحم با درجه بالا درمان نشود، در 30 تا 50 درصد موارد به سرطان دهانه رحم تبدیل می شود. اما در بحث درمان زخم دهانه رحم باید به این نکته اشاره کنیم که درمان استاندارد و قطعی برای زخم دهانه رحم وجود ندارد، اما پزشک شما با توجه به نوع و درصد مشکل شما درمان هر یک از انواع زیر را آغاز می کند:

  1. آنتی بیوتیک ها: یکی از روش های رایج برای درمان عفونت، آنتی بیوتیک ها است.
  2. انجماد: انجماد یا کرایو یک روش درمان زخم دهانه رحم برای برداشتن لایه ای از بافت دهانه رحم است. در این روش درمان زخم دهانه رحم با استفاده از گاز، سلول های سطحی با ایجاد دمای بسیار پایین از بین رفته و پس از مدتی شاهد رشد سلول های طبیعی خواهیم بود.
  3. کوتریزاسیون: در این روش درمان زخم های دهانه رحم، بافت های غیرطبیعی با استفاده از یک جسم با دمای بالا به طور کامل سوزانده می شوند.

روش های سوزاندن و انجماد می تواند عوارض جانبی نامطلوبی مانند لرز زنان یا انقباضات دهانه رحم ایجاد کند. در صورت مشاهده این علائم با پزشک خود مشورت کنید. به طور کلی، انجماد رحم، دقت تست پاپ اسمیر را که نوعی آزمایش تشخیص سلول های سرطانی است، کاهش می دهد و می تواند نتایج مثبت یا منفی کاذب بدهد.

رابطه کاندوم و زخم دهانه رحم

اکنون که علت ایجاد زخم دهانه رحم را می دانیم، به راحتی می توانیم به این سوال پاسخ دهیم که آیا کاندوم باعث ایجاد زخم دهانه رحم می شود؟ برای پاسخ به اینکه آیا به نوع خاصی از کاندوم حساسیت دارید و بدن شما واکنش آلرژیک نشان می دهد، این واکنش آلرژیک می تواند باعث ایجاد زخم دهانه رحم شود. در غیر این صورت، خود کاندوم عموماً فقط از انتقال بسیاری از میکروب ها و عوامل بیماری زا جلوگیری می کند و ممکن است تأثیر خاصی بر تشکیل زخم دهانه رحم نداشته باشد.

آیا کاندوم باعث زخم دهانه رحم می شود؟

کدام نوع کاندوم حساسیت زا است؟

یکی از رایج ترین کاندوم های موجود در بازار کاندوم لاتکس است. تولید کنندگان از لاتکس در انواع محصولات پزشکی و تجاری از جمله کاندوم استفاده می کنند. البته بدن ممکن است به انواع کاندوم ها حساسیت داشته باشد. اما همانطور که اشاره کردم، بیشتر اوقات آلرژی به کاندوم ناشی از حساسیت به لاتکس طبیعی است.

لاتکس طبیعی در واقع از درخت لاستیک گرفته می شود که حاوی نوعی پروتئین است و در واقع به عنوان یک پروتئین آلرژی زا شناخته می شود. هنگامی که آلرژی به لاتکس رخ می دهد، سیستم ایمنی این پروتئین را به عنوان مهاجم تشخیص می دهد و با آزاد کردن آنتی بادی ها با آن پروتئین مبارزه می کند. این جنگ بین آنتی بادی های بدن ما و پروتئین های لاتکس باعث واکنش آلرژیک در بدن می شود. این واکنش های آلرژیک با سوزش، خارش، التهاب، بثورات پوستی همراه است. این آلرژی همچنین می تواند منجر به زخم دهانه رحم شود.

کاندوم چگونه باعث ایجاد زخم دهانه رحم می شود؟

با توجه به مواردی که اشاره کردم، اگر به نوع کاندوم استفاده شده حساسیت نداشته باشید، هیچ زخمی در دهانه رحم وجود نخواهد داشت. بنابراین، کاندوم و زخم دهانه رحم ارتباط مستقیمی با هم ندارند. اگر می خواهیم سلامت رحم خود را حفظ کنیم، در مرحله اول باید بهداشت فردی و جنسی خود را رعایت کنیم. به عنوان مثال، اگر با چند نفر رابطه جنسی دارید، حتما مراقب باشید. استفاده از کاندوم یک راه موثر برای جلوگیری از عفونت های مقاربتی است.

با این حال، اگر به نوع کاندوم استفاده شده حساسیت دارید، باید فورا استفاده از آن نوع کاندوم را متوقف کنید. از پوشیدن لباس زیر خیس که باعث افزایش باکتری می شود خودداری کنید. همچنین انجام ورزش های بسیار سنگین که می تواند به رحم آسیب برساند، احتمال ابتلا به زخم دهانه رحم را افزایش می دهد. مهم ترین توصیه در این مورد انجام تست پاپ اسمیر برای تشخیص بیماری های احتمالی رحم به صورت سالانه است.

آیا کاندوم خاردار به دهانه رحم صدمه می زند؟

کاندوم خاردار مانند سایر انواع کاندوم برای پیشگیری از بیماری های مقاربتی و به عنوان راهی برای جلوگیری از بارداری استفاده می شود. این نوع کاندوم ها سطح محصول صافی برای افزایش لذت جنسی در زنان ندارند و به نظر می رسد که کیسه های کوچکی روی آنها گذاشته شده است. استفاده از کاندوم خاردار عاملی در ایجاد ضایعات دهانه رحم در زنان نخواهد بود زیرا این محصول بر خلاف نام آن زبر و خشن نیست. در واقع زخم دهانه رحم می تواند باعث آلت تناسلی و حساسیت کاندوم شود و این موضوع ربطی به خاردار بودن یا نبودن کاندوم ندارد.

درمان خانگی زخم دهانه رحم

کاندوم و زخم دهانه رحم تنها در صورتی قابل ارتباط هستند که کاندوم از نوعی باشد که باعث واکنش های آلرژیک از طرف فرد شود. زخم دهانه رحم، صرف نظر از علت آن، باید توسط پزشک معالجه شود و با درمان دارویی به آنها کمک شود. اما در بسیاری از موارد، درمان‌های خانگی زیر نیز می‌توانند موثر باشند:

  1. گیاهان دارویی برای زخم دهانه رحم: برخی از گیاهان مانند گزنه و میوه ها مانند آلوئه ورا و همچنین عسل می توانند خواص ضد التهابی داشته باشند و ممکن است در درمان زخم دهانه رحم یا سروزیت موثر باشند.
  2. ماست یا مکمل های پروبیوتیک: ماست حاوی باکتری های مفیدی به نام پروبیوتیک است. همچنین می توانید از پروبیوتیک ها به عنوان مکمل استفاده کنید. پروبیوتیک ها می توانند در درمان واژینوز باکتریایی موثر باشند.
  3. مصرف سیر یا مصرف مکمل های حاوی عصاره سیر: سیر دارای خواص ضد باکتریایی بسیار قوی است که به درمان واژینیت باکتریایی کمک می کند.

سخن پایانی

حفظ سلامت اندام های جنسی در مردان و زنان بسیار مهم است. زیرا در هر صورت با مشکلات احتمالی، بر زندگی زناشویی زوجین تأثیر منفی می گذارد. می دانیم که کاندوم در برخی موارد با ایجاد حساسیت می تواند باعث زخم دهانه رحم شود که در این صورت برای رفع مشکل کافی است استفاده از آن نوع کاندوم را قطع کنید.

به طور کلی هیچ ارتباطی بین استفاده از کاندوم و زخم دهانه رحم وجود ندارد و می توانید با خیال راحت از این محصول استفاده کنید. توجه داشته باشید که بسیاری از بیماری های رحم مانند سرطان دهانه رحم یا زخم دهانه رحم هیچ علامتی ندارند. بنابراین، تنها راه مناسب برای اطمینان از سلامت رحم، معاینه سالانه و همچنین انجام تست پاپ اسمیر است. بدانید که هر چه زودتر مشکلات رحمی تشخیص داده شود، درمان آنها آسان تر خواهد بود.

سلام یار

اگه قصد تغییر دنیا رو داری، قلم بردار و شروع به نوشتن کن…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 2 =

دکمه بازگشت به بالا