علائم جوش روی باسن چیست؟ علل و درمان های خانگی

What are the symptoms of acne on the buttocks? Causes and home remedies

جوش و آکنه عوارض چندان خوشایندی نیستند که در هر نقطه از بدن از جمله باسن و پشت ایجاد شوند. آکنه روی باسن گاهی آنقدر دردناک است که نشستن برای فرد دشوار است. اگر به دنبال راه هایی برای از بین بردن جوش های ناحیه صندلی خود هستید و می خواهید بدانید که جوش های روی باسن برای چیست، ادامه این مقاله از مجله سلام یار را از دست ندهید.

علائم جوش روی باسن چیست؟

جوش روی باسن وضعیتی بسیار متفاوت از جوش روی صورت است. بیشتر اوقات، علت اصلی جوش روی باسن، فولیکولی است که فولیکول های مو مسدود شده است. در ادامه بیشتر در مورد علت ایجاد جوش در ناحیه نشیمنگاه توضیح خواهیم داد.

1- فولیکولیت

مهمترین علت آکنه باسن فولیکولی است. فولیکولیت وضعیتی است که در آن فولیکول های مو مسدود شده و باکتری ها وارد آن می شوند. در این حالت ناحیه فولیکول مو متورم، قرمز و چرکی شده و شبیه جوش می شود. فولیکولیت در سایر نواحی بدن مانند پشت ران، پشت ساق پا و آرنج نیز رخ می دهد.

پوشیدن لباس های تنگ، لباس های بی کیفیت، اپیلاسیون، عفونت های باکتریایی یا قارچی، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آب و تعریق شدید از مهم ترین علل فولیکولیت هستند. افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، به ویژه مبتلایان به HIV، ممکن است به اشکال نادری از فولیکول‌ها مانند فولیکول‌های ائوزینوفیلیک مبتلا شوند. فولیکول های ائوزینوفیلیک با داروهای ضد رتروویروسی درمان می شوند.

2- تغییرات هورمونی

یکی دیگر از عواملی که در ایجاد جوش روی باسن نقش دارد، تغییرات هورمونی در بدن زن و مرد است. تغییرات هورمونی باعث افزایش تولید چربی در بدن می شود و این امر منجر به ایجاد جوش در ناحیه نشیمنگاه می شود. تغییرات هورمونی در دوران بلوغ، بارداری، شیردهی، قاعدگی و استفاده از داروهای هورمونی باعث ایجاد جوش در این ناحیه می شود.

3- تحریک پوست

گاهی اوقات استفاده از یک شوینده یا محصول مراقبتی جدید باعث تحریک پوست و ایجاد جوش در باسن می شود. استفاده از محصولات جدید می تواند باعث ایجاد حساسیت و جوش در ناحیه نشیمنگاه شود.

4- کراتوز پیلاریس

کراتوز پیلاریس یک بیماری پوستی شایع است که با التهاب، قرمزی و لکه‌های جوش مانند روی پوست مشخص می‌شود. این عوارض بیشتر در پشت دست ها، پشت ران ها و باسن رخ می دهد. احتمال کراتوز پیلاریس در کودکان نیز وجود دارد و در جوانان بسیار شایع است. کراتین پروتئینی است که پوست را می پوشاند و زمانی که بیش از حد در فولیکول های مو جمع شود، کراتوز پیلاریس ایجاد می شود. خشکی شدید پوست احتمال کراتوز پیلاریس را افزایش می دهد.

علائم جوش روی باسن چیست؟ علل و درمان های خانگی1

5- جوش یا فوروکلوزیس

آبسه در واقع نوع خاصی از فولیکولیت است که به صورت سرهای سفید متعدد و جوش های پر از چرک ظاهر می شود. در بیشتر موارد، علت اصلی جوش در ناحیه باسن، باکتری استافیلوکوکوس اورئوس است که به طور طبیعی در سطح پوست بدن زندگی می کند. کاربونکل به صورت یک راش خوشه ای، پر از چرک و دردناک ظاهر می شود و اگر درمان نشود، به عفونت عمیق تری تبدیل می شود.

6- انسداد منافذ پوست

پوست ناحیه باسن مانند سایر نواحی بدن دارای منافذ باز است. اگر این منافذ در اثر آلودگی یا باکتری مسدود شوند، جوش ها ایجاد می شوند. علت اصلی آکنه روی باسن در افرادی که پوست چرب دارند مسدود شدن منافذ باز پوست در این ناحیه است.

7- درماتیت تماسی

درماتیت تماسی زمانی رخ می دهد که پوست باسن ملتهب و قرمز شود. شایع ترین نوع درماتیت تماسی اگزما است که می تواند باعث ایجاد بثورات در ناحیه باسن شود. اگزما باعث می شود که بثورات در ناحیه باسن قرمز، متورم و پوسته پوسته شوند.

8- تعریق زیاد

تعریق بیش از حد می تواند منجر به ایجاد جوش در ناحیه باسن شود. جوش های روی باسن به دلیل تعریق زیاد به خصوص در ورزشکاران دیده می شود. زمانی که در طول روز فعال هستید و عرق می کنید، عرق و باکتری در ناحیه باسن جمع می شود و باعث ایجاد جوش می شود.

9- فعالیت کم

جوش های ناحیه باسن در افرادی که فعالیت کمتری در طول روز دارند و بیشتر کم تحرک هستند بیشتر دیده می شود.

10- اپیلاسیون مکرر

اپیلاسیون یکی از روش های محبوب برای از بین بردن موهای زائد از بدن است، اما استفاده مکرر از این روش احتمال ایجاد جوش در بدن به خصوص در ناحیه باسن را افزایش می دهد. به جای اپیلاسیون، می توانید روش لیزر موهای زائد را جایگزین کنید.

باسنم جوش میزنه باید چه کار کنم؟

مهمترین نکته در درمان جوش های روی باسن، دستکاری نکردن آنهاست. اگر متوجه جوش و آکنه روی باسن و ران خود شدید، ابتدا با درمان های خانگی با آنها مقابله کنید. اما اگر جوش ها ماندگار هستند و بزرگتر می شوند، حتما با متخصص پوست و مو مشورت کنید. برای جوش های روی باسن می توانید با متخصص پوست قرار ملاقات بگذارید.

لیزر موهای زائد

اگر ناحیه صندلی به دلیل فولیکول ها آکنه دارد، می توانید از لیزر موهای زائد استفاده کنید. اگر به طور طبیعی پرمو هستید، احتمال بازگشت موهای روی پوست و ایجاد فولیکول بیشتر است. لیزر موهای زائد با کاهش موهای ناحیه نشیمنگاه، احتمال ایجاد جوش در این ناحیه را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.

پوست را مرطوب کنید

خشکی پوست احتمال ایجاد جوش در ناحیه نشیمنگاه را تا حد زیادی افزایش می دهد. اگر پوست خشکی دارید، حتما بعد از دوش گرفتن و شنا، تمام بدن و ناحیه باسن خود را با لوسیون مناسب مرطوب کنید. همچنین برای شستشوی بدن از شوینده مخصوص پوست خشک استفاده کنید. می توانید از روغن های گیاهی مانند جوجوبا، آرگان، رز هیپ، بادام شیرین یا کره شی برای مرطوب کردن پوست خود استفاده کنید.

حمام کن

اگر در طول روز زیاد عرق می کنید، حتما دوش بگیرید. تعریق شدید احتمال بروز آکنه را افزایش می دهد.

علائم جوش روی باسن چیست؟ علل و درمان های خانگی

از محصولات ضدجوش استفاده کنید

محصولات ضد جوش از جمله قلم و محلول های ضد جوش را می توان بدون تجویز پزشک از داروخانه ها تهیه کرد. این محصول جوش های ناحیه باسن را از بین می برد و از ایجاد جوش های جدید جلوگیری می کند.

از یک سبک زندگی سالم پیروی کنید

پیروی از یک سبک زندگی سالم تاثیر بسزایی در کاهش آکنه صورت و بدن دارد. غذاهایی که در طول روز می خوریم نقش مهمی در ایجاد جوش در بدن و باسن دارند. به عنوان مثال، خوردن کربوهیدرات، تخم مرغ، آجیل و غذاهای فرآوری شده می تواند باعث آکنه شود. با اصلاح رژیم غذایی می توانید از شر جوش های روی باسن خلاص شوید.

رفتن پیش دکتر

اگر جوش روی باسن دردناک است و زندگی روزمره شما را مختل می کند، باید با یک متخصص پوست مشورت کنید. فولیکولیت شدید و عمیق نیاز به درمان دارویی و مداخله پزشکی دارد.

درمان در منزل

برای اولین بار می توانید درمان های خانگی را برای مقابله با جوش های روی باسن امتحان کنید. روش هایی مانند استفاده از اسکراب بدن، روغن درخت چای، آلوئه ورا، زردچوبه و جوش شیرین بهترین درمان های خانگی برای از بین بردن جوش های روی باسن هستند.

درمان خانگی جوش روی باسن

درمان های خانگی در بیشتر موارد به خلاص شدن از شر جوش های ناحیه باسن کمک می کند. موثرترین درمان های خانگی برای جوش های روی باسن عبارتند از:

  • محلول آب و نمک
  • نشستن در محلول سرکه سیب
  • ژل آلوئه ورا
  • ترکیب زردچوبه و ماست
  • جوش شیرین و آب را اضافه کنید
  • از کمپرس گرم استفاده کنید
  • روغن درخت چای
  • روغن درخت نارگیل

پیشگیری از جوش روی باسن

نکات زیر برای جلوگیری از آکنه در ناحیه صندلی مفید است:

  1. به طور مکرر از لایه بردارهای فیزیکی و قوی استفاده نکنید.
  2. از بی تحرکی خودداری کنید.
  3. هر روز حمام کنید.
  4. حوله شخصی خود را با کسی به اشتراک نگذارید.
  5. مصرف غذاهای چرب و فرآوری شده را کاهش دهید.
  6. در طول روز به اندازه کافی آب بنوشید.
  7. اگر پوست حساسی دارید از محصولات نرم کننده لباس استفاده نکنید.
  8. از دستمال مرطوب و دستمال کاغذی معطر استفاده نکنید.
  9. از اپیلاسیون و اصلاح مکرر خودداری کنید.
  10. حتما بعد از ورزش لباس های خود را بشویید.
  11. از لباس های تنگ و پلاستیکی خودداری کنید.
  12. از مرطوب کننده های غیر کومدوژنیک استفاده کنید.
  13. از شوینده مناسب پوست خود استفاده کنید.
  14. لباس های نخی راحت بپوشید.

سلام یار

اگه قصد تغییر دنیا رو داری، قلم بردار و شروع به نوشتن کن…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + ده =

دکمه بازگشت به بالا