عرق سوختگی در گرما و راه های درمان آن
Sweat burns in the heat and ways to treat it
عرق سوختگی یک وضعیت پزشکی است که اغلب در اثر تماس با سطوح گرم و سوخته ایجاد می شود. این وضعیت معمولاً با آسیب به پوست و بافت زیرین همراه است و ممکن است منجر به عوارض جدی شود. در این بخش ازمجله سلام یار، به بررسی علائم، علت ها، درمان و پیشگیری از عرق سوختگی می پردازیم.
نقش پوست در بدن و عرق سوختگی
پوست شما اولین خط دفاعی شما در برابر دنیای بیرون است. از پوست شما در برابر عفونت ها، مواد شیمیایی و اشعه مضر UV محافظت می کند. همچنین با تولید عرق به تنظیم دمای داخل بدن کمک می کند و جالب است بدانید که غدد عرق در سراسر بدن به جز انگشتان دست، ناخن های پا و کانال های گوش روی پوست شما عرق می کنند.
این غدد ریز توسط مغز کنترل میشوند و عرق تولید میکنند که از طریق کانالهای روی پوست به سطح میآید و سپس برای خنک کردن بدن تبخیر میشود.
عرق سوختگی چیست؟
تحریک عرق یک التهاب خفیف کانال های پوستی پوشیده از عرق است. هنگامی که مجاری عرق مسدود می شود، عرق نمی تواند به سطح پوست برسد و به زیر پوست منتقل می شود. این بثورات با جوش های کوچکی که به طور مساوی بین پوست پخش می شوند مشخص می شود. این بثورات معمولاً در عرض چند ساعت ایجاد می شود.
علائم اصلی تعریق چیست؟
علائم شایع عبارتند از: خارش، قرمزی پوست، سوزش پوست، کمی درد و غیره. شایع ترین قسمت های بدن در این آسیب ها، نواحی هستند که معمولاً در معرض نور خورشید هستند، مانند دست ها، صورت، گردن و آرنج ها.
بثورات حرارتی میتواند در نواحی پوشیده از لباسهای تنگ مانند دیواره شکم، کشاله ران، چینهای ران، باسن و ناحیه سینه رخ دهد.
علائم عرق سوختگی
علائم عرق سوختگی شامل قرمزی، درد، تورم و حساسیت در منطقه آسیب دیده می شود. همچنین، ممکن است پوست در این منطقه حاوی حبه های آب پر شده باشد.
علت های عرق سوختگی
عرق سوختگی اغلب به دلیل تماس با سطوح گرم مانند آب جوش، روغن داغ یا اشعه خورشید ایجاد می شود. عوامل دیگری مانند تماس با مواد شیمیایی نیز می توانند عرق سوختگی را تحریک کنند.
پیشگیری از عرق سوختگی
برای پیشگیری از عرق سوختگی، مهم است که از تماس با سطوح گرم و سوخته پرهیز کرده و از استفاده از کرم های ضد آفتاب و لباس های مناسب برای محافظت از پوست استفاده کنید.
انواع سوختگی عرق:
- یک دست (miliaria crystallina)
- قرمز (Miliria rubra)
- سفید / زرد (miliaria pustulosa)
- عمیق (miliaria profunda)
- miliaria crystallina یا بثورات خفیف که اغلب با دانه های روشن در لایه بالایی پوست دیده می شود. معمولاً خفیف است و علائم ناراحت کننده زیادی ایجاد نمی کند.
- miliaria rubra شایع ترین نوع راش سوزش است و این نوع به دلیل خارش شدید و علائم سوزش بسیار آزاردهنده است.
- زمانی که راش قرمز رنگ سفید یا زرد می شود، می تواند نشانه عفونت باشد، در این صورت حتما باید به پزشک مراجعه کنید.
- و اگر عرق سوختگی قرمز هنوز در معرض نور خورشید باشد، با یک دوره درمان طولانی عرق سوختگی عمیق ایجاد می کند.
علت اصلی این مشکل
- پوست اطراف گردن، زیر بغل یا کشاله ران، چه نوع پوستی از تبخیر عرق جلوگیری می کند.
- لباس تنگ در اطراف کمر، شکم، سینه یا کشاله ران برای جلوگیری از تبخیر عرق.
- ترکیبی از لباسهای سنگین که در آن عرق میتواند روی پوست جمع شود.
- کرمهای سنگین، لوسیونهای چرب یا باندهای چسبنده نیز میتوانند مجاری عرق را مسدود کنند.
چه کسی بیشتر مستعد سوختگی عرق است؟
- نوزادان و همه کودکانی که پوشک می پوشند
- افراد مسن که ممکن است متوجه نشوند چقدر عرق می کنند
- زندگی در هوای گرم و مرطوب
- کار در فضاهای بسته بدون تبادل هوا
درمان عرق سوختگی
درمان عرق سوختگی شامل خنک کردن منطقه آسیب دیده، استفاده از کرم های ضد التهاب و ضد درد، و پوشاندن منطقه با باند یا بینی است. در موارد شدیدتر، ممکن است نیاز به مراجعه به پزشک و تجویز داروهای خاص باشد.
روش های درمان:
- اولین قدم شستن پوست عرق کرده با یک صابون ملایم است.
- و کاملاً با حوله خشک کنید.
- سعی کنید در یک محیط خنک بمانید تا پوست شما توانایی هوادهی را داشته باشد.
- دوش آب سرد را فراموش نکنید.
- کرمهای حاوی مقادیر کمی کورتیزون، مانند هیدروکورتیزون یا تریامسینولون، ممکن است برای درمان جوشها و کهیرهای مقاوم یا اگزما مفید باشند.
- آنتی هیستامین های خوراکی مانند دیفن هیدرامین یا لوراتادین نیز برای کاهش خارش مفید هستند.
- برای هیدراته نگه داشتن بدن و تنظیم دمای آن، سعی کنید مقدار زیادی آب بنوشید. نوشیدن آب دمای بدن شما را خنک نگه می دارد.
نتیجه گیری
عرق سوختگی یک وضعیت پزشکی معمول است که ممکن است به عوارض جدی منجر شود. با رعایت اقدامات پیشگیری و درمان مناسب، می توانید از این وضعیت جلوگیری کنید و پوست سالم و سالمی داشته باشید. اگر علائم عرق سوختگی شما شدید است، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.