علت عفونت ادراری چیست؟

What is the cause of urinary tract infection

اغلب اوقات، عفونت ادراری چیست؟ فقط یک التهاب مثانه است که معمولاً سیستیت نامیده می شود. علائم عبارتند از: میل مکرر به ادرار کردن، احساس سوزش هنگام ادرار کردن، ادرار کدر و بدبو، و سنگینی مداوم در قسمت تحتانی شکم. در این مقاله از سلام یار، به سراغ علت عفونت ادراری در مردان و زنان، درمان، راه‌های تشخیص و پیشگیری رفتیم. اگه می‌خواین در این‌ باره اطلاعات کاملی داشته باشین، تا انتهای مقاله همراه ما باشین.

عفونت ادراری چیست؟

عفونت دستگاه ادراری (UTI) یکی از شایع ترین عفونت ها در انسان است که به طور کلی هر قسمت از سیستم ادراری، یعنی کلیه ها، حالب ها، مثانه و مجرای ادرار را درگیر می کند. این عفونت عمدتاً در قسمت تحتانی سیستم ادراری یعنی مثانه و مجرای ادرار ظاهر می شود. طبق آمار، زنان 50 درصد بیشتر از مردان مستعد ابتلا به عفونت ادراری هستند. ظهور این عفونت در مثانه می تواند دردناک و آزاردهنده باشد و اگر به کلیه ها سرایت کند عواقب جدی در پی خواهد داشت.

علائم شایع شامل میل شدید به ادرار و درد و سوزش در هنگام ادرار است. بیشتر عفونت های ادراری توسط باکتری ها ایجاد می شود، اما گاهی اوقات به دلیل وجود و تکثیر قارچ ها و در موارد نادر ویروس ها رخ می دهد. UTI معمولا بر اساس علائم و آزمایش نمونه ادرار تشخیص داده می شود. پزشکان اغلب آنتی‌بیوتیک‌ها را برای درمان عفونت‌های ادراری مختلف تجویز می‌کنند، اما می‌توانید از قبل اقداماتی را برای پیشگیری و کاهش خطر ابتلا به عفونت‌های ادراری انجام دهید.

اگر به موقع درمان نشود، این عفونت می تواند وارد خون شده و باعث سپسیس شود که یک رویداد تهدید کننده زندگی است، به خصوص اگر دستگاه ادراری فوقانی را درگیر کند. بنابراین اگر مشکوک به عفونت ادراری هستید، در اسرع وقت با متخصص کلیه و مجاری ادراری (اورولوژیست) یا داخلی تماس بگیرید.

عوامل رایج برای عفونت های دستگاه ادراری در زنان و مردان

سیستیت عمدتاً زنان را به دلایل آناتومیکی درگیر می کند: مجرای ادرار زنان (لوله ای که ادرار را از مثانه به خارج از بدن می رساند) کوتاهتر از مردان است و ورود باکتری ها به دستگاه ادراری را آسان تر می کند. لازم به ذکر است که حاملگی، استفاده از دیافراگم به عنوان پیشگیری از بارداری و تامپون به عنوان محافظ بهداشتی، می تواند در ایجاد سیستیت موثر باشد.
UTI یک اصطلاح گسترده برای التهاب است که بر اجزای مختلف دستگاه ادراری تأثیر می گذارد. اورتریت رایج در مردان معمولاً اورتریت است. پیلونفریت، یک مشکل جدی تر، لگن کلیه و کلیه ها را درگیر می کند و خوشبختانه یکی از عوارض نادر سیستیت است. درجه حرارت بالا، کمردرد و استفراغ همه علائمی هستند که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند.
اگرچه در همه موارد باید به دنبال مراقبت های پزشکی بود، اما درمان های طبیعی وجود دارد که می تواند این عفونت های غیرقابل درمان و گاهی اوقات تکرار شونده را کنترل کند.

 علت عفونت ادراری چیست؟

مایعات زیادی بنوشید تا میکروب ها از مثانه خارج شوند

با اولین علائم سیستیت شروع به نوشیدن کنید! هدف جلوگیری از رکود باکتری ها در مثانه است. هیدراته ماندن، چسبیدن باکتری ها به پوشش مثانه را سخت تر می کند و عبور آنها از مجرای ادرار را آسان تر می کند (3). حداقل 1.5 لیتر مایع در روز به شکلی که می خواهید بنوشید. مانند: آب میوه، سوپ شفاف، چای … و ناگفته نماند که هرگز نباید تمایل به خرج کردن یک پنی را نادیده بگیرید.

برای جلوگیری از عفونت ادراری از یبوست جلوگیری می کند

ارتباط بین ترانزیت روده و UTI چیست؟ با توجه به اینکه سیستیت اغلب توسط باکتری های روده ایجاد می شود، مهم است که این میکروب ها در کانال مقعدی که بسیار نزدیک به مجرای ادرار (دهانه خارجی مجرای ادرار) است، باقی نمانند. بنابراین، پیشگیری از یبوست یک راه عالی برای پیشگیری از عفونت ادراری است.
برای انجام این کار، مصرف فیبر خود را با مصرف بیشتر میوه ها، سبزیجات، لوبیاها و غلات کامل افزایش دهید. فعال بودن نیز مهم است.
به همین دلایل، همیشه بعد از اجابت مزاج از جلو به عقب پاک کنید تا از انتقال باکتری از راست روده به مجرای ادرار جلوگیری کنید.

آیا امکان پیشگیری از عفونت ادراری وجود دارد؟

برای کاهش خطر ابتلا به عفونت ادراری می‌توانید کارهای زیر را انجام دهید: مایعات فراوان، به ویژه آب بنوشید. نوشیدن آب به رقیق‌تر شدن و دفع بیشتر ادرار کمک می‌کند. این کار اجازه می‌دهد باکتری‌ها از دستگاه ادراری شما قبل از شروع عفونت دفع شوند. در مورد خانم‌ها بهتر است هنگام شستشوی بدن خود پس از ادرار کردن و بعد از اجابت مزاج، از جلو به عقب این کار را انجام دهند تا باکتری‌های ناحیه مقعد به واژن و مجرای ادرار منتقل نشوند.

سلام یار

اگه قصد تغییر دنیا رو داری، قلم بردار و شروع به نوشتن کن…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × پنج =

دکمه بازگشت به بالا