IP چیست و همه ی چیزهایی که لازم است در موردش بدانید

What is IP and everything you need to know about it

آیا تا به حال از خود پرسیده اید که آدرس IP چیست و چه کاربردی دارد؟ در دنیای مدرن، ما به شدت به فناوری وابسته هستیم. همه چیز به اینترنت متصل است، از کامپیوتر و مودم گرفته تا گوشی های هوشمند و سیستم های ناوبری در وسایل نقلیه. در ادامه در این مقاله از سلام یار توضیح می دهیم که IP چیست و چگونه کار می کند و چه انواعی دارد.

آدرس IP چیست؟

IP مخفف Internet Protocol به معنای پروتکل یا قرارداد اینترنتی است. آدرس IP یک شناسه منحصر به فرد برای هر دستگاه متصل به اینترنت در یک شبکه کامپیوتری است که برای دسترسی به اینترنت لازم است. اساساً IP فهرستی از اعداد است که توسط مرجع شماره های اختصاص داده شده اینترنت یا IANA به هر دستگاه متصل به اینترنت اختصاص داده شده است. در واقع آدرس IP مانند آدرس پستی شما عمل می کند. رایانه شما از این آدرس برای برقراری ارتباط با رایانه ها و وب سایت های دیگر استفاده می کند.

چگونه یک آدرس IP بدست آوریم؟

ارائه‌دهنده خدمات اینترنت یا ISP شما آدرس‌های IP را به دستگاه‌های موجود در شبکه شما که به شبکه خانگی شما متصل هستند اختصاص می‌دهد. هر آدرس IP برای یک دستگاه منحصر به فرد است و هر دستگاهی که اتصال اینترنت دارد، عضو شبکه جهانی وب است.

برخی از دستگاه های متصل به اینترنت عبارتند از:

چند نوع IP وجود دارد؟

دو نوع آدرس IP وجود دارد:

  • IP پویا
  • IP ثابت

IP پویا چیست؟

آدرس IP پویا رایج ترین نوع آدرس IP است. IP پویا یک آدرس موقت است که به طور مداوم در طول زمان تغییر می کند. آی پی پویا آدرس پیش فرض ارائه شده توسط ISP ها یا ارائه دهندگان خدمات اینترنتی است. این نوع IP بهترین انتخاب برای کاربران خانگی است، زیرا مدیریت آن آسان است و کاربر نیازی به انجام تنظیمات اضافی یا تنظیمات شبکه ندارد. آدرس های IP پویا رایگان و آسان برای استفاده هستند. آنها همچنین امنیت بیشتری را فراهم می کنند زیرا دائماً در حال تغییر هستند.

همچنین بخوانید:  چت جی پی تی چیست و چه کاربردهایی در بهبود زندگی انسان ها دارد؟

مزایای آدرس IP پویا

برخی از مزایای یک آدرس IP پویا عبارتند از:

  1. برای یک آدرس IP پویا نیازی به پرداخت هزینه اضافی ندارید.
  2. آنها آسان برای استفاده و قابل اعتماد هستند.
  3. استفاده از این نوع IP برای ارائه دهنده خدمات اینترنتی یا ISP شما کارآمدترین و پربازده ترین است.

معایب آدرس IP پویا

IP داینامیک با وجود تمام مزایایی که دارد معایبی نیز دارد که عبارتند از:

  1. سرعت آپلود و دانلود کمتر از IP ثابت
  2. عدم امکان راه اندازی سرور قابل اعتماد با آدرس IP قابل تغییر

IP چیست و همه ی چیزهایی که لازم است در موردش بدانید

استاتیک IP چیست؟

نوع دیگر IP IP ثابت یا ثابت است. این نوع آدرس تغییر نمی کند و برای ایجاد آن باید مراحلی را طی کنید. برخلاف IP پویا، شما باید برای IP استاتیک هزینه کنید. به همین دلیل این نوع IP برای عموم مردم جذابیت کمتری دارد.

آیا می خواهید بدانید از چه نوع آدرس IP استفاده می کنید، اما نمی توانید اطلاعات را در دستگاه Windows یا Mac خود پیدا کنید؟ به www.whatismyipaddress.com بروید و روی “نمایش جزئیات IP کامل” کلیک کنید تا IP خود را مشاهده کنید و از پویا یا استاتیک بودن آن مطلع شوید.

مزایای IP استاتیک

برخی از مهمترین مزایای یک آدرس IP استاتیک عبارتند از:

  • آنها قابلیت اطمینان بیشتر و موقعیت جغرافیایی ثابت را ارائه می دهند.
  • هنگامی که از طریق یک شبکه خصوصی مجازی یا VPN به اینترنت متصل می شوید، آنها یک گزینه عالی هستند.
  • آنها برای ایجاد یا میزبانی سرورهای کامپیوتری ایده آل هستند.

معایب IP استاتیک

آدرس های IP استاتیک نیز دارای معایب و مشکلاتی هستند. مهمترین اشکالات این نوع آدرس های IP:

  • این نوع آدرس‌های IP مشمول هزینه‌های اضافی هستند.
  • برای داشتن آنها باید درخواست دهید.
  • در مقایسه با آدرس های IP پویا، آنها به پیکربندی بیشتری نیاز دارند که برای کاربران عادی خانگی چندان مطلوب نیست.
همچنین بخوانید:  آیا طوفان خورشیدی خطرناک است؟

آدرس IP را مخفی کنید

شما می توانید کنترل کنید که چه کسی آدرس IP شما را ببیند. بهترین راه برای مخفی کردن آدرس IP و فعالیت های آنلاین خود استفاده از شبکه خصوصی مجازی یا VPN است. این امر به ویژه زمانی مهم است که در مکان‌هایی مانند کافه‌ها وای فای عمومی دارید و می‌خواهید از خود در برابر مجرمان سایبری و هکرها محافظت کنید. VPN ها با رمزگذاری داده های شما را ایمن تر می کنند.

راه دیگر برای مخفی کردن آدرس IP استفاده از سرور پروکسی است. سرور پروکسی درخواست جستجوی شما را هدایت می کند. یعنی مستقیماً از رایانه شما به ISP و سپس به وب سایت نمی رود. بنابراین وب سایت نمی تواند آدرس IP شما را ببیند.

آدرس های IPv4 و IPv6

نسخه استاندارد IP از فرمت پروتکل اینترنت نسخه 4 (4IPv4 یا پروتکل اینترنت نسخه 4) با فضای آدرس دهی 32 بیتی استفاده می کند که امکان داشتن 2 به توان 32 آدرس منحصر به فرد را فراهم می کند. یعنی با استفاده از آن می توانید حدود 4 میلیارد آدرس اینترنتی منحصربفرد داشته باشید. اما امروزه با توجه به افزایش چشمگیر دستگاه های متصل به اینترنت، 4 میلیارد آدرس اینترنتی دیگر کافی نیست.

اینجاست که فرمت جدیدی به نام IPv6 وارد عمل می شود. IPv6 که مخفف پروتکل اینترنت نسخه 6 است، آدرس‌های IP منحصربه‌فردی را تولید می‌کند که بسیار طولانی‌تر از نسخه قبلی خود، IPv4 است و شامل شماره‌گذاری هگزا دسیمال است. این باعث می شود آدرس های IP بیشتری تولید شود و تعداد نامحدودی آدرس IP در دسترس باشد.

از آنجایی که آدرس‌های IPv6 می‌توانند بسیار طولانی‌تر باشند، اگر کد حاوی یک رشته صفر باشد، می‌توانید آنها را با دو دونقطه (::) جایگزین کنید. البته این کار فقط یک بار برای هر آدرس IP قابل انجام است.

IP چیست و همه ی چیزهایی که لازم است در موردش بدانید

نام دامنه چیست؟

آدرس IP و نام دامنه دو چیز متفاوت هستند. آدرس IP رشته ای از اعداد است که مکان دقیق دستگاه را نشان می دهد، اما نام دامنه به عنوان پیوندی به آن آدرس IP عمل می کند. برای درک بهتر این موضوع، تصور کنید که آدرس IP کد و نام دامنه فقط یک نام برای آن کد است. یک نام دامنه از سیستم نام دامنه یا DNS استفاده می کند و مانند یک آدرس فیزیکی در دنیای واقعی عمل می کند. هر قسمت از نام دامنه حاوی اطلاعات خاصی است که به مرورگرهای وب کمک می کند تا صفحه وب مناسب را پیدا کنند.

همچنین بخوانید:  ماجرای برخورد هاله خورشیدی به زمین نوامبر 2023

تفاوت بین آدرس IP عمومی و خصوصی چیست؟

پس از آشنایی با مفاهیم اولیه آدرس IP، قصد داریم تفاوت بین آدرس IP عمومی و خصوصی و نحوه استفاده از هر یک را توضیح دهیم.

آدرس IP عمومی

IP عمومی یک آدرس IP منحصر به فرد است که توسط ارائه دهنده خدمات اینترنت شما به روتر اختصاص داده شده است. سایر دستگاه ها و وب سایت ها از آدرس های IP عمومی برای برقراری ارتباط با دستگاه های متصل به یک شبکه محلی استفاده می کنند. آدرس IP عمومی دروازه ای به اینترنت است و به وب سایت ها، ایمیل ها و سایر اطلاعات آنلاین کمک می کند تا به درستی به شما دسترسی پیدا کنند.

شبکه محلی یا LAN یک شبکه کامپیوتری است که یک منطقه کوچک مانند یک خانه، اداره یا گروهی از ساختمان ها را پوشش می دهد.
هنگام استفاده از آدرس IP عمومی، بهتر است اقدامات امنیتی مانند فعال کردن فایروال را انجام دهید.

آدرس IP خصوصی

آدرس IP خصوصی در اینترنت قابل مشاهده نیست زیرا هرگز شبکه محلی را ترک نمی کند. هیچ گزینه ای برای دسترسی مستقیم به اینترنت از یک آدرس IP خصوصی وجود ندارد. کاربران باید از طریق ترجمه آدرس شبکه یا NAT به اینترنت متصل شوند که آدرس عمومی را جایگزین آدرس خصوصی می کند.

سخن پایانی

آدرس IP پنجره ای است که به ما امکان می دهد به دنیای شگفت انگیز وب جهانی دسترسی پیدا کنیم. چه از یک آدرس IP پویا یا ثابت استفاده کنید، حجم اطلاعاتی که در اینترنت در دسترس شما قرار می گیرد شگفت انگیز است. با دانستن آدرس IP خود و انجام اقدامات احتیاطی، می توانید با گشت و گذار در اینترنت به منبع بی پایانی از اطلاعات متصل شوید.

سلام یار

اگه قصد تغییر دنیا رو داری، قلم بردار و شروع به نوشتن کن…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 3 =

دکمه بازگشت به بالا