قاعدگی چگونه بر احساسات زن تأثیر می گذارد؟
How does menstruation affect a woman's feelings
در دنیای به ظاهر مدرن و علم محور امروزی، بحث در مورد موضوعاتی مانند خونریزی قاعدگی، تامپون، فنجان قاعدگی، نوار بهداشتی، پد و اندام تناسلی زنانه همچنان باعث میشود مردان در صندلیهای خود جابجا شوند و دوست داشته باشند از جلسات بیرون بروند. اما واقعیت این است که هر فردی که رحم دارد قرار است در حدود چهل سالگی پریودهای منظمی داشته باشد! چه اعتراف کنید چه نپذیرید، همه زنان اطراف شما تا چهل سال پریود خواهند شد.
پس قاعدگی موضوع بسیار مهمی است و تا زمانی که ارگانیسم وجود دارد هر بار تکرار و تکرار می شود! بنابراین، به عنوان فردی منطقی، علم مدار و مشتاق شناخت، بهتر است آگاهی خود را از فیزیک زنانه و چرخه قاعدگی افزایش دهید و در مورد نیازهای روحی و عاطفی زنان در دوران قاعدگی بیشتر بدانید.
باورهای اولیه درباره مدت دوره
تقریباً همه ما، مردان و زنان، در دوران نوجوانی آموختهایم که طبیعتاً هر زنی یک بار در ماه پس از بلوغ پریود میشود. خونریزی پریود یک فرآیند کاملا طبیعی در بدن هر خانمی تا زمان یائسگی است و نشان دهنده دو چیز است: یکی سلامت بدن و رحم و دیگری عدم بارداری.
اما زنان از نظر ذهنی، عاطفی و جسمی موجودات پیچیدهای هستند و چرخه قاعدگی زنان هرگز نباید به چند روز خونین کاهش یابد! دانستن تمام آنچه می توانید در مورد پریودها داشته باشید، حتی اگر هرگز به عنوان یک مرد آن را تجربه نکنید، به شما کمک می کند تا با شریک یا همسر خود رابطه و درک متقابل ایجاد کنید. با ما همراه باشید تا همه چیز را در مورد قاعدگی و احساسات و عواطف زنان در این دوران به شما بگوییم.
قاعدگی به چه معناست و چرا؟
قاعدگی معمولاً هر 28 روز اتفاق میافتد و تخمکگذاری از روز چهاردهم سیکل شروع میشود. سیکل قاعدگی در زنان فاصله دو قاعدگی (با فاصله مساوی 28 روز) نامیده می شود. قاعدگی یا پریود شروع یک چرخه فیزیولوژیکی یا دوره چند روزه (بین دو تا هفت روز) است که در آن اندومتر یا پوشش داخلی دیواره رحم ریخته شده و از رحم و واژن به بیرون رانده می شود.
این دوره چند روزه به طور طبیعی یک بار در ماه اتفاق می افتد و دیواره هایی که در طول ماه ضخیم شده اند برای تغذیه و محافظت از تخم بارور شده ریخته می شوند. خونریزی در طول چرخه قاعدگی می تواند سنگین یا طبیعی باشد و کاملاً به بدن زن، هورمون ها و شرایط محیطی بستگی دارد. با شروع اولین سیکل قاعدگی در سن 9 سالگی و بالاتر، یک دختر بالغ می شود و دستگاه تناسلی او قادر به تولید فرزند است.
سندرم پیش از قاعدگی یا PMS چیست؟
شایع ترین علائم PMS عاطفی عبارتند از:
- محرک
- خشم
- افسردگی و اندوه
- گریه
- حساسیت مفرط
- خشم و اضطراب
دانشمندان دقیقاً نمیدانند چه چیزی باعث PMS یا سندرم قاعدگی میشود، اما هرگز این زمان دردناک و ناامیدکننده برای زنان را پنهان نمیکنند. برعکس، مردان تشویق می شوند تا زنان را در این دوران درک کنند و به آنها کمک کنند تا به بهترین شکل ممکن از این سندرم عبور کنند.
این سندرم حدود یک هفته قبل از شروع خونریزی قاعدگی شروع می شود. به نظر می رسد این دوره با نوسان سطح هورمون های استروژن و پروژسترون همراه باشد. به همین دلیل است که زنان در طول PMS مواردی مانند خستگی، نوسانات خلقی، میل شدید به غذا، ناتوانی در تمرکز، افزایش اضطراب، تغییر در الگوی خواب، افسردگی، حساسیت دردناک سینه و گرفتگی عضلات را تجربه می کنند.
اما چیزی که نباید فراموش کنیم این است که برخی از زنان PMS شدیدتری دارند و برخی دیگر دوره های طبیعی تری دارند. به همین دلیل بهترین کاری که می توانیم برای کمک به زنان انجام دهیم ایجاد یک محیط آرام و دوست داشتنی است. درک ماهیت فیزیکی این دوره به ارتباط دوستانه و درک متقابل کمک می کند.
شروع خونریزی پریود. کلیدی برای بهبود خلق و خو
خلق و خو، افسردگی و درد ناشی از PMS به تدریج با شروع خونریزی پریود بهبود می یابد. در واقع، با شروع قاعدگی، سطح هورمونهای استروژن و پروژسترون کاهش مییابد و خلق و خوی غیرطبیعی قبل از قاعدگی بهبود مییابد و وضعیت جسمی و روحی زن به حالت قبلی خود باز میگردد.
اما این بدان معنا نیست که او در بهترین شرایط بدنی قرار دارد. این بار درد ناشی از خونریزی پریود و جدا شدن دیواره رحم به سراغش می آید. علاوه بر این، بیشتر زنان در این دوره تمایلی به رابطه جنسی ندارند. البته استثناهایی وجود دارد که بیشتر با افزایش جریان خون به اندام های لگنی و نوسانات هورمونی تحریک می شوند.
نیازهای عاطفی زنان در دوران قاعدگی چیست؟
برای بسیاری از زنان، تغییر شیوه زندگی می تواند بخش موفقیت آمیزی از درمان PMS باشد، مانند ورزش کردن، خوردن وعده های غذایی کوچک اما مکرر، استفاده از مکمل های غذایی، اجتناب از شیرینی جات، الکل و کافئین، مدیریت استرس و غیره. برای زنان مبتلا به PMS شدید، ممکن است نیاز به دارو باشد.
اما آنچه که بیش از همه مهم است این است که ما به عنوان شریک، خانواده یا دوستان چه نقشی برای کمک به فردی که این مشکل را تجربه می کند ایفا می کنیم و چرا این مهم است؟
در حالی که زنان درد قاعدگی و همچنین عجله هورمون های مختلف را تجربه می کنند، به راحتی، محبت و عشق نیاز دارند. اگر نیازهای روحی و عاطفی زنان را بشناسید و با نحوه مراقبت و حمایت از کسانی که دوستشان دارید آشنا باشید، مطمئناً هم شما و هم فردی که این مرحله را پشت سر می گذارد، شرایط را بهتر تجربه خواهید کرد.
محبت بیشتری نشان دهید: وقتی درد دارد، کمی او را در آغوش بگیرید و ببوسید. از او بپرسید و به او کمک کنید.
در کارهای خانه کمک کنید: به او کمک کنید در خانه حرکت کند. برخی از فعالیتها ممکن است برای آنها دشوار باشد، بنابراین به آنها کمک کنید از شما قدردانی کنند!
در خانه سرگرمی ایجاد کنید: اگر به دلیل درد پریود از بیرون رفتن اجتناب میکنند، پس آن را به یک محیط سرگرمکننده هم برای شما و هم برای شما تبدیل کنید.
از مشاجره و بحث با او بپرهیزید: او را مورد انتقاد قرار ندهید، بلکه چیزهایی بگویید که او را شاداب و آرام می کند. این اتفاق خواهد افتاد.
چرخه قاعدگی نامنظم به چه معناست؟
گاهی اوقات چرخه قاعدگی طولانی تر می شود یا خونریزی بیش از حد طولانی، شدید یا دردناک است. این مشکل می تواند نشانه ای از یک وضعیت پزشکی باشد. مشکلات رایجی که باعث این وضعیت می شوند عبارتند از: اندومتریوز، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یا اختلالات خونریزی مانند بیماری فون ویلبراند.
اگر فردی بیش از هفت روز متوالی خونریزی داشته باشد یا دچار سرگیجه، لرز در اندام ها یا درد شدید شود، بهترین کار مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات لازم است.
عادی شدن قاعدگی در دنیای امروز
اگرچه قاعدگی یک فرآیند کاملاً طبیعی و فیزیولوژیکی است، اما اینکه هر فردی که رحم دارد به مدت چهل سال هر ماه پریود شود، کار کوچکی نیست. اما وظایف شما به عنوان یک شریک یا دوست در مورد پریود چیست؟ آیا در گوشه ای می نشینید و تنها ناظر خواهید بود یا به طور کلی این دوره را پنهان می کنید و حتی دراماتیک می کنید؟ هرگز!
مردان نقش مهمی در عادی سازی پریود دارند. پنهان کاری و شرم باید تغییر کند و آگاهی و درک متقابل جایگزین آن شود. درک این اصول اساسی مطمئناً گامی بزرگ و اساسی در مسیر درست است و به برابری زن و مرد کمک می کند. آموزش صحیح همه اقشار جامعه در مورد کارکرد قاعدگی و کنار گذاشتن افسانه ها و باورهای نادرست در مورد حقیقت قاعدگی می تواند راهگشای درستی برای روشن شدن موضوع قاعدگی باشد.