هوش مصنوعی به صورت خودکار یک ابرنواختر را شناسایی و طبقهبندی کرد
Artificial intelligence automatically identified and classified a supernova
دانشمندان می گویند که برای اولین بار، ابزار هوشمندی برای خودکارسازی کامل فرآیند مشاهده، شناسایی و طبقه بندی ابرنواخترها ساخته شده است. این روش نه تنها تجزیه و تحلیل و طبقه بندی ابرنواخترها را سرعت می بخشد، بلکه از خطای انسانی نیز جلوگیری می کند.
این هوش مصنوعی توسط چه کسانی طراحی شده است؟
تیمی از دانشمندان بین المللی به رهبری دانشگاه نورث وسترن در آمریکا یک سیستم هوش مصنوعی جدید توسعه داده اند که می تواند به طور خودکار کل فرآیند جستجوی ابرنواخترها را در آسمان شب انجام دهد. اولین موفقیت های این سیستم اکنون با جامعه نجومی بین المللی به اشتراک گذاشته شده است.
کشف ابرنواخترها با هوش مصنوعی
آدام میلر از دانشگاه نورث وسترن، که رهبری این مطالعه را بر عهده داشت، میگوید: «برای اولین بار، تیمی از روباتها و الگوریتمهای هوش مصنوعی توانستند اجرام را رصد کنند و سپس با تلسکوپ دیگری ارتباط برقرار کنند تا یک ابرنواختر تأیید شده را شناسایی کنند.» این دستاورد یک گام مهم رو به جلو است، زیرا بهینه سازی بیشتر این مدل ها به روبات ها اجازه می دهد تا انواع فرعی خاصی از شیوع را شناسایی کنند.
تحقیقات دیگر در این زمینه
در طول شش سال گذشته، محققان حدود 2200 ساعت را صرف مطالعه و طبقه بندی ابرنواخترها کرده اند. اما اکنون یک هوش مصنوعی جدید به نام BTSbot وجود دارد که می تواند به دانشمندان کمک کند تا زمان ارزشمند خود را صرف کارهای مهمتر کنند. برای آموزش این هوش مصنوعی، دانشمندان یک الگوریتم یادگیری ماشینی با بیش از 1.4 میلیون تصویر از 16000 منبع مختلف آموزش دادند.
سپس برای آموزش ربات BTS، به سراغ یک نامزد ابرنواختری به نام SN2023tik رفتند. پس از کشف SN2023tik، این سیستم طیف این ابرنواختر بالقوه را از رصدخانه پالومار درخواست کرد. در آنجا ربات به BTSbot پاسخ می دهد و اطلاعات مربوطه را ارسال می کند. سپس مشخص شد که SN2023tyk یک ابرنواختر نوع Ia است. یک کوتوله سفید در منظومه ستارهای دوتایی نوعی انفجار ستارهای کاملاً منفجر شده است. نتایج این یافته ها به طور خودکار در 7 اکتبر با جامعه نجومی به اشتراک گذاشته شد