سئو چیست؟ 0 تا 100 آموزش سئو سایت و خدمات سئو | سئو کار حرفه ای شوید

What is SEO ? Website SEO training and SEO services

سئو یا SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization است و در فارسی به صورت سئو نوشته می‌ شود که به معنی بهینه‌ سازی برای موتورهای جستجوگر می‌ باشد .

فهرست مطالب پنهان

سئو یا بهینه‌ سازی سایت به مجموعه اقداماتی گفته می‌ شود که باید بر روی سایت اعمال شوند تا جایگاه سایت و صفحات شما در صفحات جستجوی گوگل بهبود یابد . این اقدامات در سئو به سه دسته‌ کلی سئو داخلی ، سئو خارجی و سئو تکنیکال تقسیم می‌ شوند که بهینه‌ سازی هر بخش به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد .

ما در سری آموزش رایگان سئو سایت به طور کامل این سه بخش را توضیح می‌ دهیم که با پیاده‌ سازی هر بخش بر روی سایت خود ، رتبه‌ سایت شما در طولانی مدت در صفحات اول گوگل تثبیت خواهد شد .
ما در این سری آموزش از سلام یار از پایه به توضیح این که سئو چیست و ماهیت سئو داخلی و سئو خارجی می‌ پردازیم . سپس سئو تکنیکال و کارهایی که باید برای بهبود آن انجام داد را شرح می‌ دهیم که شامل بهبود کدهای html و بهبود UI و UX سایت می‌ شوند .

در ادامه به اهمیت بسیار زیاد محتوا و تاثیر شگفت‌ انگیز آن بر روی سئو سایت می‌ پردازیم و ابزارها و ترفندهایی که به تولید محتوای شما کمک می‌ کند را معرفی می‌ کنیم .
ما در این مقاله از سلام یار بخش‌ های مختلف سئو را به صورت جامع و رایگان آموزش می‌ دهیم که با خواندن این آموزش به یک متخصص سئو تبدیل خواهید شد و می‌ توانید سایت خود را نیز بهینه کنید .

تمامی جلسات این دوره در زیر آورده شده‌ اند که پیشنهاد می‌ کنیم در صورتی که به تازگی قصد یادگیری سئو را دارید ، از همین ابتدای مقاله به طور کامل و با جزئیات شروع به خواندن کنید و هر بخشی را که متوجه نمی شوید را مجدد و کامل تر مطالعه نمایید .

 

سئو چیست ؟

سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو ، شامل تمام فعالیت‌ هایی است که شما باید در سایت خود انجام دهید تا در نتایج موتورهای جستجو مانند گوگل رتبه بهتری را به دست آورید .

حالا شاید این سوال همچنان در ذهن شما باقی مانده باشد که سئو چیست و با انجام چه فعالیت‌ هایی سایت بهینه می‌ شود که در این مقاله به طور کامل به توضیح مبانی اولیه سئو می‌ پردازیم .

زمانی که یک کلمه را در گوگل جستجو می‌ کنید ، یک لیست از نتایج در صفحات مختلف به شما نمایش داده می‌ شود . به این صفحات « SERPS » یا « صفحات نتایج موتور جستجو » می‌ گویند .

اگر شما صاحب یک سایت باشید و سایت شما در صفحه اول SERPS قابل مشاهده نباشد پس باید سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه سازی کنید . اینجاست که سئو ( SEO ) یا بهینه سازی موتور جستجوگر مطرح می‌ شود و برای بسیاری از افراد این سوال پیش می‌ آید که در واقع سئو چیست و چگونه انجام می‌ شود .

به بیان ساده سئو به تمامی اقداماتی گفته می‌ شود که باید بر روی سایت شما انجام گیرد تا رتبه‌ سایت شما بهتر شود . بخشی از حیاتی‌ ترین اقداماتی که باید در سایت خود پیاده کنید شامل طراحی بهینه سایت ، استراتژی صحیح محتوا و تولید محتوا ارزشمند می‌ باشد که جز اساسی‌ ترین موارد در بهینه‌ سازی یک سایت می‌ باشند .

شما به کمک بهینه‌ سازی صفحات سایت خود می‌ توانید در نتایج جستجوی گوگل یا سایر موتورهای جستجو در رتبه عالی قرار بگیرید . سئو بر بهبود رتبه‌ بندی در نتایج ارگانیک ( طبیعی و نه پرداختی ) متمرکز است . اگر شما یک سایت داشته باشید و بخواهید ترافیک بیشتری کسب کنید ، سئو باید بخشی از تلاش‌ های بازاریابی شما باشد .

سئو یا همان SEO در واقع کوتاه شده‌ عبارت Search Engine Optimization یا همان بهینه‌ سازی موتور جستجو به حساب می‌ آید که اگر حرف اول هر کلمه را کنار هم قرار دهیم ، واژه‌ SEO حاصل می‌ شود و در زبان فارسی نیز به آن بهینه سازی موتور جستجو یا به طور اختصار سئو می‌ گوییم .

اکنون می‌توانید به کسی که از شما می‌ پرسد سئو چیست ، از لحاظ معنایی پاسخ دهید اما در ادامه به طور کامل به توضیح آن می‌ پردازیم .

 

موتور جستجو چیست ؟

موتورهای جستجو به وب‌ سایت‌ هایی گفته می‌ شود که محتویات دیگر سایت‌ ها را طبقه‌ بندی می‌ کنند ؛ بنابراین طبیعی است هر سایتی که محتوای کامل‌ تر و درست‌ تری داشته باشد را در رتبه‌ های برتر نشان دهند .

در واقع موتورهای جستجو یک اصولی را برای سایت‌ ها و محتواها در نظر می‌ گیرند و ابزارهای بسیاری نیز به سایت‌ ها برای هماهنگ شدن با موتور جستجو کمک می‌ کنند که در نهایت باعث می‌ شود در میزان ارزشمندی محتواها یک رقابت ایجاد شود .

سایتی که به بهترین شکل در طراحی بهینه شده باشد و محتوای ارزشمند داشته باشد ، توسط موتورهای جستجو در رتبه‌ های برتر قرار می‌ گیرند و در اصل کار موتور جستجو این است که این موارد را شناسایی کند .

 

دلیل محبوبیت و برتری گوگل چیست ؟

این موتور جستجو که به عنوان پربازدیدترین سایت دنیا همواره از آن یاد می‌ شود ، ماهانه بیش از 1.6 میلیارد کاربر را به سمت خود جذب می‌ کند . از طرفی دیگر ، شاید جالب باشد که بدانید بیش از 70 درصد ورودی سایت‌ ها از طریق موتورهای جستجو ، مربوط به گوگل است .

بعد از گوگل ، وب سایت بینگ در رتبه‌ دوم قرار دارد که سهم آن به‌ طور میانگین ، تنها 7 درصد است . بنابراین باید طراحی سایت و استراتژی تولید محتوا شما در راستای خواسته‌ های گوگل باشد !

بدون شک این موتور جستجو قدرتمندتر از همه بوده و به همین علت بیشتر اصول و مبانی سئو در جهت موفقیت یک وب سایت در نتیجه‌ جستجوی گوگل قرار دارد . پس باید بدانید که برای به موفقیت رساندن کسب و کار اینترنتی خود نیاز دارید تا به صفحه‌ اول جستجوی گوگل و سپس به لینک‌ های بالاتر برسید .

 

چرا سئو با ارزش است ؟

در بازار رقابتی امروز ، ارزش سئو بیشتر از همیشه است . میلیون‌ ها کاربر هر روز به دنبال پاسخ سؤالات خود یا به دنبال حل مشکلات خود هستند و این کار را از طریق موتورهای جستجو مانند گوگل انجام می‌ دهند .

اگر شما یک وب‌ سایت ، وبلاگ یا فروشگاه آنلاین دارید ، سئو می‌ تواند به کسب‌ و کار شما کمک کند و شما را به اهدافتان برساند . اهمیت سئو نیز در همین است و اگر می‌ خواهید که در نتیجه‌ جستجوی یک کلمه ، یکی از لینک‌ های اول باشید باید به اصول و قواعد سئو احترام بگذارید .

بنابراین اگر به دنبال برند سازی ، کاهش هزینه‌ های بازاریابی و یافتن مشتری‌ های هدفمند هستید ، به هر نحوی که شده ، موضوع SEO را جدی بگیرید .

سئو چیست ؟ آموزش سئو سایت و خدمات سئو در کمترین زمان و کاملا رایگان و حرفه ای 1

فواید سئو و بهینه سازی سایت چیست ؟

باید بدانید که سئو چگونه روی کسب و کار و سرمایه اولیه شما تاثیرگذار است ، در ادامه به مواردی که سئو روی آن ها تاثیرگذار است بیشتر می پردازیم .

  • بیشتر کاربران موتورهای جستجو به‌ احتمال‌ زیاد بر روی یکی از 3 پیشنهاد اول در صفحه نتایج ( SERPS ) کلیک می‌کنند.
  • کاربرانی که از طریق گوگل وارد سایت شما می‌ شوند مشتریان و کاربران واقعی شما هستند زیرا با کلمه کلیدی مربوط به کسب‌ و کارتان وارد سایت شما شده‌ اند .
  • سئو سایت ارزان است در واقع اگر شما خودتان سئو سایتتان را به عهده داشته باشید هزینه‌ چندانی برای شما نخواهد داشت .
  • اگر شما در موتورهای جستجو در موقعیت‌ های بالا قرار داشته باشید ، اعتماد کاربران به وب‌ سایت شما بیشتر می‌ شود .
  • تعداد افرادی که وب‌ سایت شما را با جستجو در گوگل یا یاهو پیدا می‌ کنند خیلی بیشتر از شبکه‌ های اجتماعی مانند اینستاگرام ، تلگرام ، توییتر و دیگر کانال‌ های رسانه‌ های اجتماعی است .
  • اگر دو وب‌ سایت مختلف یک‌ چیز یکسان را به فروش برسانند ، سایتی که برای موتورهای جستجو بهینه‌ سازی شده است و سئو مناسبی دارد ، بازدید کننده بیشتری به دست می‌ آورد و درنتیجه فروش بیشتری نیز خواهد داشت و اینجا به طور کامل درک خواهید کرد مفهوم سئو چیست و با چه هدفی انجام می‌ گیرد .

 

اهمیت سئو سایت چیست ؟

به عنوان یک کاربر ، اگر بخواهید در مورد یک کلمه کلیدی محتوایی بخوانید ابتدا آن را در گوگل جستجو می‌ کنید . پس از جستجوی کلمه کلیدی مورد نظر ، چندین نتیجه جستجو به شما نمایش داده می‌ شود که معمولاً کاربران بر روی یک از 3 لینک اول کلیک می‌ کنند .

حالا اگر جزء 3 لینک اول باشید ، کاربران وارد سایت شما می‌ شوند و این مسئله به افزایش ترافیک سایت کمک می‌ کند . همین مسئله باعث شده تا سئو به بخش مهمی از بازاریابی کسب‌ و کارها تبدیل شود .

سئو نه تنها به افزایش ترافیک سایت کمک می‌ کند ، بلکه از یک دیدگاه دیگر هم حائز اهمیت است . هنگامی که کاربر یک کلمه کلیدی را جستجو می‌ کند ، به این معنی است که به آن حوزه نیاز دارد یا حداقل علاقه‌ مند است .

بنابراین اگر سایت شما در آن حوزه فعالیت کند ، کاربری که وارد سایت شما می‌ شود مخاطب هدف است . جذب مخاطب هدف کار ساده‌ ای نیست و اهمیت بسیار زیادی دارد .

شما با جذب مخاطبان هدف می‌ توانید تعامل و نرخ تبدیل سایت خود را افزایش دهید که این مورد به رشد فروش شما کمک زیادی می‌ کند . پس مخاطبانی که از طریق گوگل وارد سایت می‌ شوند ، مخاطبان هدف هستند و شانس زیادی برای فروش محصول یا خدمات خود را به آن‌ ها دارید .

 

روال کار سئو چگونه است ؟

اکنون که با اهمیت سئو آشنا شدید ، حتماً می‌ خواهید از آن استفاده کنید ! برای استفاده از استراتژی سئو ، اول باید ببینید که سئو چگونه کار می‌ کند ؟ در واقع باید عملکرد سئو را بشناسید و سپس برای آن اقدام کنید .

سئو سایت به این معنی است که رتبه صفحات سایت خود را بر اساس کلمات کلیدی هر صفحه به رتبه‌ های اول برسانید . گوگل فاکتورهای مختلفی دارد و بر اساس آن ، سایت‌ های مختلف را رتبه‌ بندی می‌ کند . اگر سایت شما فاکتورهای مختلف که بیش از 200 فاکتور است را رعایت کرده باشد ، شانس شما برای رسیدن به رتبه‌ های اول گوگل بسیار زیاد است .

برای درک بهتر این موضوع ، یک مثال ساده را بررسی می‌ کنیم . فرض کنید دو سایت در یک حوزه فعالیت می‌ کنند که در این صورت رقیب سئو یکدیگر هستند .

سایت A دارای سرعت بارگذاری بسیار بالا ، تجربه کاربری عالی و محتوای مناسب است ، کاربر در چنین سایتی به راحتی به بخش‌ های مختلف دسترسی دارد .

سایت B سرعت بارگذاری پایین ، قالب غیر ریسپانسیو و محتوای غیر ارزشمند دارد . در این صورت ، گوگل این دو سایت را با هم مقایسه می‌ کند و احتمالاً سایت A را بالاتر نشان می‌ دهد اما چرا احتمالاً ؟ چون سئو به فاکتورهای زیادی بستگی دارد و تنها این موارد برای رتبه‌ بندی سایت‌ ها کافی نیستند .

 

سئو ، راه حل کوتاه مدتی برای درآمدزایی نیست

سئو به هیچ عنوان یک راه حل کوتاه مدت نیست ، اگر فکر می‌ کنید که با راه‌‌ اندازی یک وب‌ سایت به درآمد و فروش سریع می‌ رسید باید بدانید که این یک خیال باطل است و سئو فرآیندی زمان بر است .

خودتان را یک لحظه جای گوگل قرار دهید‌ ، چرا باید سایتی که مدت‌ ها رتبه خوبی بر روی یک عبارت داشته و مخاطبانی که گوگل هم به آن می‌ فرستد راضی هستند جای خود را به سایت ‌شما بدهد ؟ اگر این سوال را به صورت منطقی پاسخ دهید ، قطعا متوجه اصل مطلب خواهید شد .

از طرفی بهتر است بدانید که اگر قصد دارید در کوتاه مدت با استفاده از سئو و گوگل بقای کسب و کار اینترنتی خود را حفظ کنید ، قطعا بیزنس شما نابود خواهد شد .

سئو به هیچ عنوان نمی‌ تواند در کوتاه مدت به شما نتیجه ملموسی را بدهد . بدون شک ماه‌ ها طول می‌ کشد تا بتوانید بر روی عبارات هدفتان در گوگل رتبه بگیرید و سپس از آن به درآمد برسید ، پس اگر بدون شک باید در کوتاه مدت بر روی روش های دیگر هم تمرکز کنید .

 

مهمترین و پرکاربردترین اصطلاحات سئو

سئو هم مانند هر روش بازاریابی دیگر ، اصطاحات خاص و البته مهم خود را دارد ! در این بخش از مقاله می‌ خواهیم اصطلاحات سئو که مهم و کاربردی هستند و هر وبمستری باید بلد باشد را بررسی کنیم :

  1. SEO : بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو
  2. SEM : بازاریابی موتورهای جستجو
  3. SERP : صفحه نتایج جستجوی گوگل
  4. UX : تجربه کاربری
  5. UI : رابط کاربری
  6. Keyword : کلمات کلیدی یا عبارات کلیدی
  7. On Page SEO : سئو داخلی ، فعالیت‌ های سئو انجام شده روی سایت
  8. Off Page SEO : سئوی خارجی ، فعالیت‌ های سئو انجام شده خارج از سایت
  9. Backlink : بک لینک یا لینک دریافتی از سایت‌ های دیگر
  10. Responsive Design : طراحی واکنش‌ گرای سایت برای موبایل ، تبلت و سایر دستگاه‌ ها
  11. Outbound Links : لینک‌ های خروجی ، لینک‌ های داده شده از صفحات سایت شما به سایت‌ های دیگر
  12. Internal Links : لینک‌ های داخلی ، لینک‌ های داده شده بین صفحات موجود در سایت شما
  13. Meta Tag : تگ‌ های موجود در کدهای سایت برای دادن اطلاعات مفید به گوگل
  14. Anchor Text : انکر تکست یا عنوان انتخاب شده برای لینک‌ های سایت
  15. Impression : میزان دیده شدن لینک‌ ها در صفحه نتایج جستجوی گوگل
  16. CTR : نرخ کلیک ، تعداد کلیک‌ های صورت گرفته نسبت به میزان مشاهده لینک‌ ها
  17. Bounce rate : نرخ پرش ، خارج شدن کاربر بدون ماندن در صفحه سایت شما
  18. CTA : کال تو اکشن ، درخواست اقدام به عمل از کاربر
  19. Crawling : فرآیند بررسی وب‌ سایت توسط ربات‌ ها و خزنده‌ های گوگل
  20. Index : ایندکس ، ثبت صفحات سایت در گوگل

هر مدیر سایت و نوسینده وبلاگی باید با این اصطلاحات آشنایی داشته باشد و برای استفاده از هر کدام این اصطلاحات ، روش به کارگیری آن ها را بلد باشد .

 

مراحل انجام سئو در وب سایت

به طور کلی عملیات سئو در سه قسمت انجام می‌ شود . وقتی قرار است رتبه سایت خود را در موتورهای جستجو ارتقا دهید ، کافیست ابتدا داخل سایت را بهینه سازی کنید و سپس به سراغ سئو خارج از سایت بروید که این عملیات در سه قسمت وابسته به هم دسته‌ بندی می‌ شوند :

  1. سئو تکنیکال یا فنی ( Technical SEO )
  2. سئو داخلی یا آن پیج سئو ( Onpage SEO )
  3. سئو خارجی یا آف پیج سئو ( Offpage SEO )

این ۳ مرحله جز اساسی‌ ترین مراحل سئو می‌ باشند و بهتر است که این مراحل به ترتیب انجام شوند . در ادامه به توضیح و معرفی این ۳ مرحله پرداخته‌ ایم اما به عبارت ساده‌ تر ابتدا باید سایت خود را از نظر فنی برای گوگل آماده کنید .

سپس به سراغ سئو داخلی بروید و بعد از آن نیز سئو خارجی سایت خود را انجام دهید . بد نیست بدانید که سئو تکنیکال زیر مجموعه‌ سئو داخلی است اما گستردگی این بخش باعث شده است تا بسیاری آن را به عنوان یک مرحله جدا معرفی کنند .

ما هم در این مقاله برای اینکه اهمیت این بخش از سئو را به خوبی درک کنید ، آن‌ ها را از یکدیگر جدا کرده‌ایم . سئو در واقع تعریفی از این سه مرحله است که در ادامه به معرفی هر کدام می‌ پردازیم .

 

سئو تکنیکال چیست ؟

سئو تکنیکال یا فنی بیشتر به مسائل فنی سایت شما می‌ پردازد و شما باید یک اصول اولیه‌ ای را در هنگام ایجاد سایت خود رعایت کنید تا ربات‌ های گوگل به راحتی بتوانند سایت شما را بررسی کنند تا سایت شما در نتایج جستجو ظاهر شود .

گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس از جمله ابزارهایی هستند که می‌ توانند به شما در سئو فنی کمک کنند .

 

سئو داخلی چیست ؟

سئو داخلی یا آن پیج به مجموعه فعالیت‌ هایی گفته می‌ شود که درون سایت صورت می‌ گیرد تا بتوانیم به محبوبیت بیشتری نزد موتورهای جستجو دست پیدا کنیم .

از مهم‌ترین مواردی که در مبحث سئو آن پیج قرار می‌ گیرد ، می‌ توان به مباحث فنی ، تولید محتوا و البته رابط کاربری و ظاهر سایت اشاره کرد .

اگر می‌ خواهید سایت شما در دراز مدت نیز رتبه‌ خوبی داشته باشد و همیشه در نتیاج جستجو سایت شما نشان داده شود باید روی سئو داخلی On-page Seo سایت خود به صورت مداوم کار کنید .

 

سئو خارجی چیست ؟

منظور از سئو خارجی فعالیت‌ هایی است که خارج از سایت خودمان انجام می‌ دهیم تا بهینه‌ سازی بهتری برای موتورهای جستجو داشته باشیم .

این فعالیت‌ ها مواردی مانند رپورتاژ آگهی ، تبلیغات دیجیتال و لینک‌ سازی مناسب خارجی است . یکی از مراحل حساس در سئو ، سئو خارجی است که باید با حساسیت بسیاری روی آن کار شود چراکه زیاده‌ روی در سئو خارجی ممکن است سایت شما را با مشکل مواجه کند و پیشنهاد می‌ کنیم به خوبی درباره‌ آن مطالعه کنید و به عبارت ساده تر بی گدار به آب نزنید .

 

تکنیک های سئو چه هستند ؟

برای پیاده‌ سازی هر یک از مفاهیم و حتی تکنیک‌ های سئو ، روش‌ های مختلفی وجود دارد اما باید توجه داشته باشید که برخی از این راه‌ ها ، می‌ تواند به ضرر سایت شما تمام شود .

در اینجاست که مفهوم سئو کلاه سیاه ، سئو کلاه سفید و سئو کلاه خاکستری مطرح می‌ شود تا با دانستن آن‌ ها بتوانید روش‌ های بهتری را برای پیاده‌ سازی سئو سایتتان انتخاب کنید .

در ادامه برای شما هر کدام از مفاهیم سئو را جداگانه شرح خواهیم داد تا بهتر با آن ها آشنا شوید .

سئو چیست ؟ آموزش سئو سایت و خدمات سئو در کمترین زمان و کاملا رایگان و حرفه ای 2

سئو کلاه سفید چیست ؟

به نوعی می‌ توان گفت که موتورهای جستجو قواعد و قوانینی را برای SEO تدوین کرده‌ اند و اگر برای سئو سایت خود به طور کامل در چهار چوب این قواعد تعریف شده قدم بردارید بدین معنی است که از روش سئو کلاه سفید یا همان White Hat Seo استفاده کرده‌ اید .

باید توجه داشته باشیم که سئو کلاه سفید فرآیندی زمان‌ بر است و شاید نتواند نتیجه‌ دلخواه ما را در سریع‌ ترین زمان ممکن حاصل کند اما در دراز مدت بسیار زیاد تاثیرگذار است .

در واقع این بهترین تکنیک سئو است اما با این روش زمان می‌ برد تا شما به رتبه خوبی برسید البته بعد از رسیدن به رتبه‌ های بالا ، احتمال افت رتبه سایت شما بسیار کم خواهد بود . سئو کلاه سفید ارزش واقعی سئو را نشان می‌ دهد زیرا بسیار نزدیک به رفتار کاربر است .

 

سئو کلاه سیاه چیست ؟

سئو کلاه سیاه تکنیکی است که در مقابل سئو کلاه سفید قرار دارد . در این مدل ، به قوانین وضع شده توسط موتورهای جستجو هیچ توجهی نمی‌ شود و سئوکار یا وبمستر سعی می‌ کند با فریب موتورهای جستجو و دور زدن قواعد تعیین شده در سریع‌ ترین زمان ممکن به نتیجه‌ دلخواه برسد .

استفاده‌ی بیش از حد از کلمه‌ کلیدی در متن ( تراکم بیش از حد بالا ) بهره بردن از تگ‌ های غیر مرتبط با محتوا ، استفاده از مطالب کپی و امثال آن از جمله تکنیک‌ های رایج در سئوی کلاه سیاه محسوب می‌ شود .

باید توجه داشته باشید که هر چند سئو کلاه سیاه کار را برای شما ساده‌ تر می‌ کند و در زمان کمتری هم شما را به نتیجه‌ دلخواهتان می‌ رساند اما دوام این موفقیت ، معمولا طولی نمی‌ کشد و بسیاری از جریمه‌ های موتورهای جستجو هم جبران‌ ناپذیر است .

پس هرگز پیروی از این روش ، پیشنهاد نمی‌ شود . ما توصیه می‌ کنیم به دنبال روش‌ های سئو کلاه سفید برای بهینه‌ سازی عملکرد و رتبه‌ بندی وب‌ سایت خود باشید . درست است که این تکنیک یک راه طولانی است اما مطمئن باشید شما مزد طی کردن این راه طولانی را خواهید گرفت .

 

سئو کلاه خاکستری چیست ؟

شاید بتوان سئو کلاه خاکستری را به روشی بین سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه به شمار آورد . استفاده از روش سئو کلاه خاکستری معمولا به تکنیک‌ هایی منتهی می‌ شود که اجرای آن ، در چهار چوب قوانین موتورهای جستجو نیست .

معمولا کسانی که از این روش استفاده می‌ کنند سعی در فریب کاربران خود را دارند . برای مثال فرد با قرار دادن محتوای دانلود رایگان یک نرم‌ افزار از موتورهای جستجو ورودی می‌ گیرد و اگر شما به آن سایت وارد شوید ، هیچ لینک دانلودی را مشاهده نخواهید کرد .

باید توجه داشته باشید که بسیاری از تکنیک‌ های موجود در سئو کلاه خاکستری ، متوجه جریمه‌ های سنگینی می‌ شود پس اگر می‌ خواهید از این روش بهره ببرید ، حتما باید به تمام مبانی موجود در علم SEO ، مسلط شوید یا استراتژی کاری خود را با یک مشاور سئوی متخصص ، درمیان بگذارید .

 

فواید سئو برای کسب و کارهای آنلاین

سئو نیازمند هزینه کردن است ! هزینه تنها پول نیست و باید برای آن زمان و انرژی هم مصرف کنید .

به همین دلیل پیش از آن که بخواهید برای استفاده از سئو تصمیم بگیرید ، باید ببینید که مزایای آن می‌ تواند به تصمیم‌ گیری شما کمک کند یا خیر ، در این بخش از مقاله سئو به بررسی مهم‌ ترین مزایای سرمایه‌ گذاری روی سئو می‌ پردازیم ، در ادامه با ما همراه باشید .

 

جذب مخاطب هدف برای خرید محصول و فروش بیشتر شما

اولین مزیت سئو این است که شما می‌ توانید مخاطبان هدف خود را جذب کنید ، در واقع هنگامی که کاربران کلمات کلیدی مورد نظر خود را جستجو می‌ کنند ، به این معنی است که به آن حوزه نیاز دارند .

حال اگر سایت شما در رتبه‌ های اول گوگل باشد ، می‌ توانید مخاطبان هدف کسب‌ و کارتان را جذب کنید .، به همین دلیل پیشنهاد می‌ شود حتما محتوای مرتبط با حوزه کاری خود منتشر کنید تا هنگام جذب کاربر ، مطمئن باشید که مخاطب هدف شما هستند .

 

بیشتر شدن نرخ تبدیل

اگر محتوای مرتبط با کسب‌ و کار خود تولید کنید و با سئو به رتبه‌ های اول گوگل برسید ، مخاطبان هدف را جذب کرده‌ اید . در این صورت شما می‌ توانید محصولات و خدمات خود را به آن‌ ها پیشنهاد کنید .

اگر شرایط محصول شما مناسب بوده و کاربر هم نیازمند آن محصول یا خدمات باشد ، آن را خریداری می‌ کند .

این موضوع نرخ تبدیل شما را افزایش می‌ دهد و در نهایت منجر به رشد کسب‌ و کار شما می‌ شود ، البته نرخ تبدیل تنها مربوط به فروش نیست و می‌ تواند شامل موارد دیگری نظیر افزایش کاربران عضو شده در سایت هم باشد .

 

برند سازی و افزایش اعتبار برند

برند سازی مسئله مهمی برای کسب‌ و کارهای اینترنتی است ، با رسیدن به رتبه‌ های اول گوگل ، کاربران زیادی از سایت بازدید می‌ کنند .

اعتباری که سایت‌ های رتبه اول گوگل دارند نسبت به اعتبار سایت‌ هایی که تبلیغات زیادی در اینترنت می‌ کنند بیشتر است . پس رسیدن به رتبه‌ های اول گوگل می‌ تواند به رشد جایگاه برند شما کمک زیادی بکند .

 

سئو نسبت به تبلیغات به صرفه تر است

گاهی اوقات کاربران می‌ گویند که سئو رایگان است ، شاید سئو در ظاهر رایگان باشد اما هنگامی که روی آن تمرکز می‌ کنید ، متوجه می‌ شوید که سئو هم هزینه‌ های خود را دارد .

از تولید محتوا گرفته تا لینک‌ سازی همگی نیازمند هزینه هستند با این حال ، سئو نسبت به سایر روش‌ های اقتصادی بسیار ارزان‌ تر است و با یک بار هزینه کردن نتیجه آن را همیشه می‌ بینید . البته سئو تنها یک بار نیست و باید همیشه به آن رسیدگی کنید تا رتبه عالی خود را از دست ندهید .

 

محدودیت های سئو چیست ؟

شاید فکر کنید که سئو فقط مزایا دارد و معایبی برای آن وجود ندارد ، اگر چنین فکر می‌ کنید باید بگوییم که سخت در اشتباه هستید . سئو علاوه بر مزایای بسیار عالی خود ، معایبی هم دارد که ما 4 مورد از مهم‌ ترین معایب سرمایه‌ گذاری روی سئو را برای شما شرح خواهیم داد .

سئو چیست ؟ آموزش سئو سایت و خدمات سئو در کمترین زمان و کاملا رایگان و حرفه ای

رقابت همیشگی در سئو

میدان رقابت سئو هیچ‌ وقت خالی نخواهد شد یکی از مهم‌ ترین معایب سئو این است که رقبای شما همیشه در تلاش هستند تا رتبه عالی شما را به سایت خود اختصاص دهند .

همین مسئله باعث می‌ شود تا همیشه نیاز به رسیدگی به سئو سایت داشته باشید و برای بالا ماندن سایت ، باید فعالیت‌ های سئو نظیر تولید محتوا و لینک‌ سازی انجام دهید .

 

تغییرات مداوم الگوریتم های گوگل

الگوریتم‌ های گوگل همان قوانین گوگل هستند که به رتبه‌ بندی سایت‌ ها کمک می‌ کنند ، مهم‌ ترین مسئله‌ ای که الگوریتم‌ های سئو دارند ، این است که همیشه در حال تغییر هستند .

تغییر الگوریتم‌ های گوگل می‌ تواند رتبه سایت شما را کاهش یا حتی افزایش دهد . بنابراین اگر الگوریتم‌ های گوگل را برای سئو در نظر گرفته باشید ، سایت شما همیشه بالا می‌ ماند اما اگر الگوریتم‌ ها را دور زده باشید ، با یک آپدیت گوگل ممکن است از لیست نتایج صفحات اول گوگل محو شوید .

 

پنالتی شدن توسط گوگل

گوگل قوانین خاص خود را دارد و برای رسیدن به رتبه‌ های اول ، باید حتما آن‌ ها را رعایت کنید . گاهی اوقات افراد با دور زدن قوانین گوگل ، سعی در رسیدن به رتبه‌ های اول دارند .

گاهی اوقات هم این اتفاق می‌ افتد که اصطلاحا به آن سئو کلاه سیاه گفته می‌ شود . حالا اگر گوگل متوجه شود که قوانین را دور زده‌ اید ، سایت شما را پنالتی می‌ کند که ممکن است منجر به حذف سایت شما از نتایج جستجوی گوگل شود .

سئو کلاه سیاه تنها برای سایت‌ هایی مناسب است که می‌ خواهند در زمان کوتاه به رتبه‌ های اول برسند و برای مدت زمان محدودی به چنین چیزی نیاز دارند .

 

بازدهی طولانی مدت سئو

سئو یک روش بازاریابی عالی برای کسب‌ و کارها محسوب می‌ شود اما یک عیب بزرگ دارد ، سئو دیر بازده است و بستگی به سختی کلمات کلیدی ، ممکن است بین یک تا چند ماه زمان نیاز داشته باشد تا بازدهی خود را به نمایش بگذارد .

بنابراین اگر به دنبال روشی هستید که بازدهی سریع داشته باشد ، بهتر است به سراغ روش‌ های دیگر بازاریابی بروید اما اگر روی سئو تمرکز کنید ، پس از رسیدن به صفحه اول گوگل بازدهی خوبی خواهد داشت و هزینه‌ های آن مانند روش‌ های دیگر بازاریابی اینترنتی سنگین نیست .

 

اهدافی که سئو دنبال می کند

واقعیت این است که هر گونه فعالیتی که ما در سایت خود انجام می‌ دهیم در انتها قرار است به توسعه کسب و کار ما منتهی شود . هدف از بهینه سازی سایت این نیست که تنها ورودی‌ های سایت خود را افزایش دهیم بلکه هدف این است که با این کار ورودی‌ های ارزشمند را به سایت خود هدایت کنیم که در نهایت به فروش کلی سایت ما در مرور زمان کمک می‌ کند .

بنابراین زمانی که مشغول بهبود سئو سایت خود هستید هرگز از هدف اصلی که در واقع افزایش در آمد و مشتریان است ، غافل نشوید . بسیاری از کارشناسان سئو موفق به افزایش بازدید وب‌ سایت‌ ها می‌ شوند ولی این افزایش بازدید منجر به افزایش درآمد سایت‌ ها نمی‌ شوند و در انتها یا کسب و کار با شکست رو به رو ‌می‌ شود و یا کارشناس سئو شغل خود را از دست می‌ دهد .

مهم‌ ترین هدف کارشناس سئو این است که ترافیک سایت را به صورت هدفمند افزایش دهد ، با این حساب باید گفت هدف اصلی سئو افزایش بازدید هدفمند وب‌ سایت است . پیشنهاد می‌ شود که سری آموزشی تحقیق کلمات کلیدی را دنبال کنید تا بتوانید اولین گام‌ های سئو سایت را عالی بردارید .

 

رضایت کاربر هدف اصلی سئو و گوگل است

سئو از نظر موتور جستجو تفاوت بسیاری با نظر کارشناسان و صاحبین سایت دارد ، اگر بخواهیم خیلی رک با این مسئله برخورد کنیم ، گوگل به هیچ عنوان برایش تفاوتی ندارد که چه سایتی رتبه اول یا آخر را بدست می‌ آورد .

هدف گوگل تنها رضایت کاربران خودش است ، همین موضوع باعث شده که در طی این سال‌ ها گوگل یک موتور جستجوی بی‌ رقیب باقی بماند . یاهو ، بینگ و بسیاری از موتورهای جستجو با اختلاف زیادی از گوگل عقب‌ تر هستند .

دلیل این پیشی گرفتن گوگل نیز تمرکز بر روی رضایت مخاطبان خودش است ، گوگل قصد دارد تا بهترین نتایج را به مخاطبانش ارائه دهد و برای این هدف الگوریتم‌ های زیادی را به وجود آورده است .

سئو کردن یک وب‌ سایت هم در واقع بهینه کردن یک وب‌ سایت نسبت به همین الگوریتم‌ هایی است که گوگل با ارائه آن‌ ها قصد داشته تا کیفیت خودش را بالا ببرد .

تاثیر نهایی که سئو بر روی موتور جستجو می‌ گذارد ، کیفیت نتایج است . وقتی صاحبین سایت‌ ها و کارشناس‌ های سئو به صورت اصولی کار خود را انجام دهند ، کیفیت محتوای موجود در وب بالاتر می‌ رود ، زیرا هدف گوگل رضایت کاربر است .

البته این مورد را باید همینجا به اطلاع شما برسانیم که اگر از روش‌ های سئو کلاه سیاه استفاده کنید هم شما و هم گوگل ضرر می‌ کنید اما قطعا ضرر شما بسیار بزرگ‌ تر از گوگل خواهد بود .

پس به هیچ عنوان از روش‌ های خلاف و کلاه سیاه که در همین مقاله راجب آن به شما توضیح داده‌ ایم استفاده نکنید .

 

سئو یعنی سرمایه گذاری رایگان گوگل

حالا دیگر تا حدود زیادی می‌ دانید که سئو چیست و دلیل سرمایه‌ گذاری بیشتر شرکت‌ ها بر روی آن به چه علت است اما به خاطر داشته باشید که هنوز مفاهیم و نکات بسیاری زیادی برای داشتن یک سئو خوب وجود دارد که باید آن‌ ها را هم یاد بگیرید .

همچنین خوب است بدانید که تاثیر سئو در کسب و کار آنلاین موضوعی قابل چشم پوشی نیست و به شدت مهم است . حالا با دانستن نکات ذکر شده ، ساده‌ تر از قبل می‌ توانید به دنبال یادگیری مفاهیم و تکنیک‌ های تخصصی‌ تری از علم سئو باشید تا بتوانید کسب و کار اینترنتی خود را به نتیجه‌ دلخواه برسانید یا از این بستر پر جمعیت ، برای معرفی برند خود استفاده کنید .

از این طریق می‌ توانید به جای یک محل یا یک شهر ، محصول خودتان را در سطح استان ، کشور یا حتی دنیا معرفی کنید پس هرگز قدرت اینترنت را دست کم نگیرید و از همین حالا به آموزش سئو بیاندیشید .

 

تاثیر دامنه بر سئو

انتخاب نام دامنه اولین گام برای ورود به دنیای کسب و کار اینترنتی است و انتخاب مناسب آن یکی از حیاتی‌ ترین مواردی است که باید به آن توجه کنید ، انتخاب یک دامنه مناسب می‌ تواند تاثیر بسیار زیادی در رشد و جایگاه برند شما داشته باشد .

تاثیر نام دامنه بر سئو بسیار زیاد است و یکی از مواردی است که هنگام انتخاب نام دامنه باید به آن توجه کنید که در این مقاله به طور کامل آن را توضیح می‌ دهیم .

انتخاب نام دامنه یا دامین یکی از مهمترین کارهایی است که در ابتدای راه اندازی هر کسب و کار اینترنتی باید صورت گیرد . دامنه در واقع نام اینترنتی هر سایت می‌ باشد و انتخاب صحیح آن برای هر کسب و کاری بسیار حیاتی است .

نام دامنه می‌ تواند نام برند شما باشد و یا الهام گرفته از نوع کسب و کار شما باشد ، اما هر نام دامنه‌ ای ممکن است مناسب کسب و کار شما نباشد و باید هنگام انتخاب آن اصولی را رعایت کنید .

یکی از مهمترین تاثیرات دامنه ، بر روی سئو سایت می‌ باشد که باید انتخاب آن بسیار هوشمندانه انجام گیرد و تا حدودی به کسب و کار شما مرتبط باشد .

یک دامنه خوب هم می‌ تواند بر سئو تکنیکال سایت تاثیرگذار باشد و هم می‌ تواند در ذهن کاربران به خوبی جای گیرد . در ادامه بیشتر در این رابطه با هم صحبت خواهیم کرد پس جایی نرید ، اگر خسته شده اید کمی استراحت کنید و از جاتون بلند بشید و چایی یا قهوه ای میل کنید تا نکاتی که در ادامه به آن ها می پردازیم را بهتر بتوانید درک کنید .

 

انواع دامنه برای شروع کسب و کار اینترنتی

امروزه بیش از میلیون‌ ها دامنه در اینترنت وجود دارند که دارای پسوندهای مختلفی مانند com. و یا net. می‌ باشند . برای هر کشور با توجه به نام کشور ، یک پسوند اینترنتی وجود دارد مانند ir. و uk. که به ترتیب برای کشورهای ایران و انگلستان می‌ باشد .

دسته‌ دیگری از پسوند دامنه‌ ها در اینترنت وجود دارد که مخصوص سازمان‌ ها و ارگان‌ ها می‌ باشند و این پسوندها بیشتر برای آن‌ ها کاربرد دارند ، به عنوان مثال سایت سازمان سنجش در نام دامنه خود از پسوند org. استفاده کرده‌ است که نشان از سازمانی بودن این نام دامنه را دارد .

به طور کلی هر دامنه‌ اینترنتی ( Network Domain ) از دو بخش دامنه و پسوند تشکیل شده است . برای مثال در وب همین سایت hiyar.ir عبارت hiyar دامنه و عبارت ir. هم پسوند نامیده می‌ شود .

همان طور که پیش از این هم اشاره شد ، نام دامین از ارزش و اهمیت بسیار بالایی برخوردار است اما باید در کنار این موضوع ، به تاثیرگذاری پسوند هم به هنگام ثبت دامنه توجه داشته باشید ، در ادامه به معرفی برخی از پرکاربردترین پسوندها در نام دامنه می‌ پردازیم :

  1. پسوند com : بدون شک دامین‌ های دات کام ، بیشتر از هر پسوند دیگری به گوشتان خورده است ، این پسوند که همواره از آن به عنوان رایج‌ ترین نوع دامنه یاد می‌ شود ، مخفف عبارت Commercial به معنی تجاری است . بنابراین اگر وب سایت شما به دنبال معرفی محصولات ، شرکت ، ارائه‌ خدمات و هر گونه فعالیت تجاری دیگری است ، پیشنهاد می‌ شود از این پسوند استفاده کنید .
  2. پسوند net : مخفف عبارت Network بوده و همان طور که از نامش هم پیداست ، معمولا وب سایت‌ هایی که در زمینه ارائه‌ خدمات اینترنتی فعالیت می‌ کنند ، از این نوع پسوند بهره می‌ برند .
  3. پسوند org : اگر قصد دارید وب سایتی مربوط به یک فعالیت غیر تجاری را به ثبت برسانید ، می‌ توانید از دامنه org. استفاده کنید . این پسوند مخفف عبارت Non-Profit Organization بوده که به معنی سازمان غیر انتفاعی است ، به این دلیل به سازمان‌ های غیر انتفاعی گفته می‌ شود که مقصد تجاری ندارند مانند محیط زیست ، سازمان‌ های مربوط به فعالیت‌ های بشر دوستانه و امثال آن‌ ها .
  4. پسوند gov : مخفف کلمه‌ Government بوده که به معنی دولت است ، در نتیجه بیشتر وب سایت‌ های دولتی پسوند را برای انتخاب دامنه‌ خود مورد استفاده قرار می‌ دهند .
  5. پسوند biz : نام این پسوند از عبارت Business به معنی تجارت الهام گرفته شده است . همان طور از معنی بیزینس پیداست ، پسوند دات بیز معمولا برای ثبت دامنه شرکت‌ های تجاری که در زمینه‌ تجارت الکترونیک فعالیت دارند به کار می‌ رود .
  6. پسوند int : از این نوع پسوند برای ثبت نام دامنه‌ های مربوط به سازمان‌ های بین‌ المللی استفاده می‌ شود ، این پسوند مخفف کلمه‌ International به معنی بین المللی است .
  7. پسوند info : تقریبا در تمام زمینه‌ ها عبارت info به معنی اطلاعات وارد دایره‌ لغات شده است این عبارت مخفف کلمه‌ Information بود و از پسوند آن ، معمولا برای ثبت دامین‌ های مربوط به سایت‌ هایی که به دنبال ارائه‌ اطلاعات در یک مورد خاص هستند ، استفاده می‌ شود .
  8. پسوند edu : مخفف عبارت Education است اگر قصد دارید که وب سایتی با محتوای آموزشی راه‌ اندازی کنید ، می‌ توانید از این پسوند بهره ببرید .
  9. پسوند ir : پسوند‌های دو حرفی در دامین‌ ها ، مربوط به دامنه‌ های محلی هستند . برای مثال اگر با وب سایتی مواجه شدید که پسوند آن بود ، مربوط به ایالت متحده آمریکا است . دامنه های ir. هم مختص به سایت‌ های ایرانی هستند و اگر قصد دارید که فعالیت سایت خود را به ایران محدود کنید ، می‌ توانید از این نوع دامنه بهره ببرید . البته توجه داشته باشید که برای ثبت دامنه .ir حتما باید مقیم ایران باشید و نسبت به دریافت شناسه ایرنیک اقدامات لازم را انجام دهید .

معمولا برای انتخاب پسوند دامنه ، محدودیتی وجود ندارد اما همان طور که پیش از این هم اشاره شد ، استفاده از دامنه‌ های دات کام در تمام دنیا رواج بیشتری نسبت به سایر دامنه‌ ها دارد و از نظر مدیران کسب و کارهای اینترنتی بهتر از دیگر دامنه ها است .

 

راهنمای انتخاب دامنه مناسب

نام دامنه یکی از مهم‌ ترین مراحلی است که در راه‌ اندازی یک کسب و کار اینترنتی پیش روی خود دارید . به هر حال ، شاید خیلی چیزها در این مسیر وجود داشته باشد که به شما فرصت آزمون و خطا را بدهد اما نام دامنه را به ندرت میتوان تغییر داد و چیزی نیست که هر وقت دلتان بخواهد ، بتوانید آن را تغییر دهید .

تغییر نام دامنه علاوه بر سختی‌ های فراوانی که دارد ، می‌ تواند هزینه‌ های قابل توجهی را به شما متحمل کند . از طرفی دیگر بسیاری از زحماتی مانند بازاریابی و سئو که برای دامنه‌ قبلی کشیده‌ اید را بر باد می‌ دهد و بهتر است از همین ابتدا به فکر یک اسم ثابت برای دامنه و تجارت آنلاین خود باشید .

 

ارتباط مستقیم دامنه با کسب و کار شما

این که اسم وب سایت شما معرف حوزه‌ فعالیتتان باشد ، قطعا برای سئو نقطه‌ قوتی پر رنگ و ارزشمند تلقی می‌ شود .

به عبارتی دیگر اسمی را انتخاب کنید که مخاطب بدون مشاهده‌ محتوا سایتتان ، متوجه شود که در چه زمینه‌ ای فعالیت دارید . بدون شک چنین انتخابی باعث می‌ شود تا مخاطبان شما راحت‌ تر نام وب سایتتان را به خاطر بسپارند .

 

استفاده از کلمه کلیدی کسب و کارتان در دامنه

این که کلمه‌ کلیدی در نام دامنه‌ شما وجود داشته باشد ، کاملا اجباری نیست اما پیشنهاد می‌ کنیم در صورت امکان آن را رعایت کنید . اگر کلمه‌ کلیدی در نام دامین شما وجود داشته باشد ، قطعا معرفی حوزه‌ فعالیتتان با آدرس سایت میسر خواهد بود .

همچنین مخاطبان خیلی راحت‌ تر از آن چه که فکرش را می‌ کنید نام دامنه‌ شما را به خاطر می‌ سپارند . برای رسیدن به این هدف ، می‌ توانید از روش EMD هم استفاده نمایید که این کلمه مخفف عبارت Exact Match Domain می‌ باشد .

در این روش دقیقا باید نوع کسب و کار شما در نام دامنه سایت آورده شود که در ادامه با یک مثال به این می‌ پردازیم .

یک وب سایت را در نظر بگیرید که زمینه‌ فعالیت آن ، فروش محصولات سوپر مارکت به صورت آنلاین است . اگر شما به عنوان یک کاربر به دنبال چنین سایتی بگردید ، به احتمال خیلی زیاد عبارت « سوپر مارکت آنلاین » را در گوگل سرچ خواهید کرد پس برای رعایت EMD دامنه‌ Supermarketonline.com می‌ تواند بهترین اسم ممکن باشد .

با این حال ، باید توجه داشته باشید که چنین چیزی می‌ ‎تواند لطمه‌ جدی‌ به برند سازی شما وارد کند ، پس استفاده از EMD را در اولویت‌ های اول قرار ندارد اما نمیتوان از تاثیرات مثبت آن هم ، چشم‌ پوشی کرد .

نکات مهمی در انتخاب نام دامنه وجود دارد که از این دو مورد ذکر شده ، اهمیت بیشتری دارد قطعا اگر بسیاری از وب سایت‌ های موفق ایرانی و خارجی را بررسی کنید ، متوجه خواهید شد که جدای از این دو مورد ، به نکات دیگری هم برای انتخاب نام دامنه‌ خود ، توجه داشته‌ اند .

مانند مواردی که در ادامه برای شما ذکر میکنیم ، که قطعا شما هم با در نظر گرفتن این موارد میتوانید انتخاب بهتری داشته باشید .

اهمیت صورت نوشتاری دامنه

برای مثال فرض کنید که می‌ خواهید از کلمه‌ « فروش » در نام دامین خود بهره ببرید . احتمالا این کلمه برای رعایت EMD یا وجود عبارت کلیدی در نام دامنه می‌ تواند کمک قابل توجهی به شما بکند اما توجه داشته باشید که به خاطر سپردن کلمه‌ فروش در نام دامنه ، ممکن است شما را به دردسر بیندازد .

از آن جایی که بهتر است از دامنه‌ های فارسی استفاده نکنید ، مجبور هستید بسیاری از عبارات را به صورت لاتین‌ شده در نام دامنه‌ خود جای دهید که چنین موردی برای عباراتی مانند « فروش » به خاطر سپردن نام دامنه را به امری مشکل تبدیل می‌ کند .

Forush ، Foroosh و Foroush یا حتی Furush ، می‌ تواند صورت‌ های نوشتاری مختلفی از کلمه‌ « فروش » باشد .

بنابراین حدس این‌ که شما نام دامنه‌ خود را با کدام نوع نوشتار به ثبت رسانده‌ اید ، برای مخاطب کار چندان ساده‌ ای نیست ، پس بهتر است دامنه‌ ای را انتخاب کنید که فقط و فقط دارای یک نوع صورت نوشتاری باشد تا به خاطر سپردن آن برای همه ، ساده و آسان محسوب شود .

از نمادها در دامنه استفاده نکنید

استفاده از خط تیره و دیگر نمادها می‌ تواند موجب این مسئله شود که به خاطر سپردن نام دامنه برای مخاطب کاری دشوار به حساب بیاید .

انتظار نداشته باشید که مخاطبانتان خط تیره‌ ای که در وسط ، ابتدای یا انتهای نام دامین به کار برده‌ اید را همواره به یاد داشته باشند . استفاده از خط تیره ، صرفا باعث می‌ شود تا پتانسیل صورت‌ های نوشتاری مختلف برای نام دامنه‌ شما ایجاد شود پس سعی کنید رعایت این موضوع را هم در دستور کار خود قرار دهید .

 

استفاده از نام ها کوتاه برای دامنه

هر چه نام دامنه کوتاه‌ تر باشد ، به خاطر سپردن آن راحت‌ تر خواهد بود . بسیاری از افراد برای رعایت این مورد به مخفف‌ نویسی رو می‌ آورند که در بسیاری از موارد ، استفاده از عبارات مخفف هم می‌ تواند لطمه‌ جدی به سئو و برند سازی وارد کند .

برای خیلی‌ ها به یاد داشتن نام چنین وب‌ سایت‌ هایی دشوار خواهد بود و از طرفی دیگر ، معرفی زمینه‌ فعالیت سایت از این روش ، کار چندان ساده‌ ای به نظر نمی‌ رسد .

پس به دنبال عبارات یا کلمات کوتاه بگردید تا با سرعت بیشتری به یک برند معروف تبدیل شوید . پیشنهاد ما این است که طول دامنه‌ انتخابیتان از 12 کاراکتر بیشتر نباشد .

سئو چیست ؟ آموزش سئو سایت و خدمات سئو در کمترین زمان و کاملا رایگان و حرفه ای 4

نام دامنه شما آینده درخشان کسب و کار شماست

مانند هر تجارت دیگری ، برای موفقیت در کسب و کار آنلاین خود ملزم به داشتن برنامه‌ ای بلند مدت هستید . با این حال ، ممکن است همه چیز طبق برنامه پیش نرود و مجبور به ایجاد تغییراتی در استراتژی‌ های خود شوید .

تصور کنید که قصد دارید تا یک فروشگاه اینترنتی را برای فروش تلویزیون به صورت آنلاین راه‌ اندازی کنید . شاید استفاده از نام‌ هایی که کلمه‌ TV را در بر می‌گیرد ، انتخاب جذابی به نظر برسد اما توجه داشته باشید که ممکن است در آینده‌ ای دور یا حتی نزدیک ، محصولی غیر از تلویزیون را هم به سبد کالاهای فروشگاه خود اضافه کنید .

پس بدون شک ، استفاده از کلمه‌ TV در نام دامنه‌ ای که علاوه بر تلویزیون به فروش سایر محصولات هم اشتغال دارد ، می‌ تواند مانعی بزرگ در مسیر موفقیت شما باشد .

 

تاثیر قدمت و طول عمر دامنه بر سئو

شاید این سوال برای خیلی‌ ها پیش بیاید که آیا دامین‌ های قدیمی‌ تر از اعتبار بیشتری نزد گوگل برخوردار هستند ؟ در بسیاری از کسب و کارهای سنتی ، سال تاسیس یا شروع به کار ، تاثیر چشمگیری روی ارزش و اعتبار آن برند می‌ گذارد ، باید توجه داشته باشید که تجارت‌ های آنلاین هم از این قاعده مستثنی نیستند .

نمیتوان منکر تاثیر طول عمر دامنه روی سئو وب سایت شد اما واقعیتی که وجود دارد این است که این موضوع تاثیر چندانی بر روی سئو سایت شما ندارد .

به عبارتی دیگر ، یک وب سایت تازه تاسیس با رعایت بسیاری از مسائل فنی در کنار محتوای مناسب ، به راحتی می‌ تواند در صفحه‌ نتایج جستجوی گوگل یا همان سرپ ، از یک دامنه‌ 10 ساله سبقت بگیرد .

پس اگر به دنبال راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی هستید ، برای داشتن یک دامین قدیمی اصراری نداشته باشید ، ما به شما این اطمینان را می‌ دهیم که با رعایت سایر اصول و قواعد تاثیرگذار در سئو ، سایتی بهینه برای موتورهای جستجو داشته باشید .

البته به این نکته هم توجه داشته باشید که منظور از طول عمر یک دامنه‌ اینترنتی ، زمان ثبت آن نیست .

بلکه عمر یک دامنه موقعی آغاز می‌ شود که اولین مطلب بارگذاری شده روی آن ، در موتورهای جستجو ایندکس شده باشد . پس اگر 10 سال پیش دامنه‌ ای ثبت کردید و هیچ فعالیتی در آن نداشته‌ اید ، روی اعتبار آن هیچ حسابی باز نکنید .

چنین دامینی هیچ تفاوتی با دامنه‌ ای که تنها چند ساعت یا حتی دقیقه از زمان ثبت آن می‌ گذرد ، ندارد .

 

تاثیر کارکردهای قبلی دامنه بر سئو سایت

اگر به بهانه‌ استفاده از نام یک دامنه‌ از پیش ثبت شده یا بهره بردن از اعتبار طول عمر یک دامنه ، به دنبال خرید دامین دیگران هستید ، باید به تاریخچه‌ آن دامنه هم توجه داشته باشید .

اگر دامنه دارای بیش از سه یا چهار صاحب در تاریخچه‌ خود شده باشد ، از دیدگاه گوگل این دامنه اعتبار پایینی دارد . پس برای خرید یک دامنه‌ دست دوم ، حتما حتما تاریخچه و سر گذشت آن را مورد بررسی قرار دهید .

 

دامنه انتخابی نباید قبلا پنالتی شده باشد

یکی از مهم‌‎ ترین نکاتی که در حین خرید یک دامنه‌ دست دوم باید رعایت کنید ، این است که آن دامنه تا به حال پنالتی نشده باشد .

اگر از متود سئو کلاه سیاه یا امثال آن برای بهینه‌ سازی سایت خود استفاده کنید و گوگل هم متوجه این مسئله شود ، سایت شما را با جریمه‌ سنگینی رو به رو خواهد کرد که در این صورت اصطلاحا از عبارت « پنالتی شدن سایت » استفاده می‌ کنند . بنابراین دور دامنه‌ ای که پنالتی شده است را خط بکشید و آن را کنار بگذارید چرا که خروج یک سایت از پنالتی ، چندان کار ساده‌ ای نیست .

همچنین توجه داشته باشید که مالک سایتی که پنالتی شده است ، به عنوان یک اسپمر نزد گوگل شناخته می‌ شود . اگر پیش از این سایتی داشته‌ اید که پنالتی شده ، پیشنهاد می‌ شود دامنه‌ جدیدتان را به اسم کسی دیگری ثبت کنید تا گوگل دیدگاه منفی‌ ای نسبت به وب سایت جدید شما نداشته باشد .

 

تاثیر کلمه کلیدی در نام دامنه بر سئو سایت

اگر قرار است فعالیت‌ های وب سایت خود را به چند بخش مجزا تقسیم کنید ، قطعا می‌ دانید که لازم است تا از زیر دامنه یا همان ساب دامین ( Sub Domain ) بهره ببرید .

برای این که زیر دامنه‌ های درستی داشته باشید ، تنها کاری که باید انجام دهید این است که کلمه‌ کلیدی مرتبط را در لینک مربوط به آن قرار دهید . برای مثال اگر یک فروشگاه اینترنتی محصولات لوازم خانگی با نام abc.com ایجاد کرده‌ اید .

برای آن که بخواهید مخاطب خود را به صفحه‌ مربوط به تلویزیون ارجاع دهید ، لازم است تا از لینک abc.com/tv استفاده کنید . وجود کلمه‌ کلیدی در زیر دامنه از جمله مواردی است که به سئو وب سایت شما کمک خواهد کرد .

 

اثرات عمومی بودن اطلاعات Who.is در گوگل

who.is یک سایت ثبت مشخصات دامنه است که اطلاعات مربوط به یک دامنه را در اختیار افراد قرار می‌ دهد . کافیست در سایت هو ایز نام دامنه را وارد کنید تا اطلاعات کاملی از دامین را بدست آورید .

آدرس وبسایت های هویز متفاوت است ، برای مثال who.is، whois.net و whois.com از نمونه وبسایت هایی هستند که می‌ توانید از آن‌ ها استفاده کنید .

هو ایز اطلاعات زیادی از یک وب سایت را در اختیار کاربران خود قرار می‌ دهد اما شاید مهم‌ ترین آن ، مشاهده‌ نام مالک دامنه باشد . در گذشته عمومی بودن نمایش اطلاعات هو ایز سایت‌ ها اهمیت چندانی برای گوگل نداشت اما امروزه ، عمومی بودن اطلاعات موجود از یک سایت در Who.is می‌ تواند نقش پر رنگی در بهینه‌ سازی موفق سایت شما داشته باشد .

پس همواره سعی کنید تا اطلاعات به روز و درستی را از سایت خود در هو ایز به معرض نمایش بگذارید ، اگر این اطلاعات مبهم یا غیرقابل نمایش باشند ، گوگل یک امتیاز منفی به اعتبار سایت شما اعطا خواهد کرد .

سئو چیست ؟ 0 تا 100 آموزش سئو سایت و خدمات سئو | سئو کار حرفه ای شوید 5

کدام پسوند دامنه بر سئو سایت تاثیر بیشتری دارد ؟

همانطور که پیش از این هم اشاره شد پسوند‌های مختلفی برای ثبت هر دامنه وجود دارد که پسوند‌های سه حرفی متعلق به دامین‌ های بین‌ المللی و پسوندهای دو حرفی به دامنه‌ های مختص به یک کشور یا منطقه‌ جغرافیایی خاص تعلق دارد .

اما سوالی که پیش می‌ آید این است : آیا استفاده از دامنه‌ های .ir در سئو سایت تاثیر بیشتری دارد ؟

پاسخ این سوال هم مثبت است و هم منفی ، بدون شک موتورهای جستجو در مقابل کاربران ایرانی ، ارزش بیشتری به دامنه‌ های ir. می‌ دهند اما توجه داشته باشید که این مسئله تنها یکی از معیارهای موجود برای بهینه‌ سازی سایت به حساب می‌ آید .

به عبارتی دیگر ، همواره مسائل فنی و محتوا سازی از از اهمیت و اولویت بیشتری برخوردار هستند . از طرفی دیگر ، برخی محدودیت‌ های سیاسی مانند تحریم‌ های اقتصادی ، ممکن است در آینده عملکرد دامنه‌ های .ir را هم تحت تاثیر قرار دهد .

به همین دلیل اگر برایتان تفاوتی ندارد همان دامنه‌ی com. را انتخاب کنید تا در آینده به مشکل خاصی نخورید . همواره به شما پیشنهاد می‌ کنیم که هنگام خریداری دامنه com. دامنه‌ ir. آن را هم خریداری نمایید .

 

انتخاب دامنه مناسب را جدی بگیرید

البته که انتظار نمی‌ رود تا برای انتخاب نام و ثبت دامنه تمام موارد بالا را رعایت کنید ، اما تا حد امکان این نکات را برای کسب و کار آنلاین خود لحاظ کنید ، همانطور که پیش از این هم اشاره شد .

تغییر نام دامنه کار چندان درستی نیست و تبعات زیادی در پی دارد پس بهتر است از همان ابتدا ، گام‌ های درستی را بردارید .

بدون شک انتخاب دامین از مهم ترین گام های شروع یک کسب و کار آنلاین است ، پیشنهاد می‌ کنیم تمامی عوامل موثر بر روی سئو به خصوص تاثیر نوع هاست بر روی سئو را نیز بررسی کنید تا بهترین رتبه را در صفحات جستجوی گوگل بدست آورید .

 

تاثیر هاست بر سئو سایت چقدر است ؟

عوامل بسیار زیادی در سئو سایت تاثیر گذارند و یکی از سوال‌ هایی که مطرح می‌ شود این است که آیا نوع و کیفیت هاست نیز بر سئو سایت تاثیرگذار است ؟ در این ادامه با ما همراه باشید تا به توضیح کامل هاست و اینکه تاثیر هاست بر سئو سایت چقدر است ، بپردازیم .

به‌ طور کلی زمانی که یک کسب‌ و کار آنلاین در قالب وب‌ سایت راه‌ اندازی می‌ شود برای مدیریت بهتر و توسعه آن نیاز به مشتریان واقعی می‌ باشد . برای جذب مشتریان و افزایش فروش راه‌ های متعددی وجود دارد که یکی از بهترین و کم‌ هزینه‌ ترین آن‌ ها ورودی‌ های حاصل از موتورهای جستجوگر می‌ باشد .

یک سایت زمانی قدرت رقابت با سایت‌ های دیگر را در حوزه‌ سئو دارد که زیر ساخت آن در وضعیت مطلوبی قرار داشته باشد . هاست به‌ عنوان زیر ساخت سایت ، نقش تعیین‌ کننده‌ ای را ایفا می‌ کند .

به همین جهت در این مطلب قصد داریم به موضوع تأثیر سرور و تاثیر هاست بر سئو تکنیکال و فاکتورهای مؤثر در کیفیت آن‌ ها بپردازیم . اگر می‌ خواهید بدانید هاست چیست و چگونه می‌ توانید هاست متناسب با نیاز وب‌ سایتتان خریداری کنید ، با مطالعه این مقاله جواب پاسخ خود را به‌صورت کامل خواهید گرفت .

در ادامه اطلاعات کامل و جامعی در مورد هاست به شما داده خواهد شد که می‌ توانید از آن‌ ها به‌خصوص در هنگام خرید هاست استفاده نمایید .

 

هاست چیست ؟

به بیان ساده ، هاست یا فضای میزبانی به فضای اختصاص داده‌ شده به وب‌ سایت گفته می‌ شود و دارای حجم معینی جهت نگهداری از اطلاعاتی هم چون فایل‌ های سایت ساز ، پایگاه داده ، متون ، تصاویر و … می‌ باشد .

این حجم نسبت به بزرگی وب‌ سایت و اطلاعات آن متغیر است ، اطلاعات از طریق سرور هاستینگ در اختیار کاربران قرار می‌ گیرد . سرور ، یک کامپیوتر همیشه روشن می‌ باشد که وظیفه آن نگهداری اطلاعات و اشتراک آن‌ ها به‌ صورت ۲۴ ساعته در اینترنت می‌ باشد .

در بیشتر موارد یک سرور میزبان وب ، فضای هارد خود را به فضاهای کوچک‌ تری تقسیم کرده و آن را با هزینه کمتر در اختیار افراد مختلف قرار می‌ دهد . در این حالت چندین سایت از سرور میزبان به‌ صورت مشترک استفاده می‌ کنند . حالا که متوجه شدید هاست چیست و چه کاربردی دارد ، بهتر است با انواع آن آشنا شوید .

 

انواع هاست برای شروع کسب و کار اینترنتی

انواع هاست را میتوان بر اساس ۶ فاکتور یعنی سیستم‌ عامل ، موقعیت مکانی ، کنترل پنل ، سیستم مدیریت محتوا ، ساختار و نوع سرویس دسته‌ بندی کرد که در ادامه‌ این بخش هر یک از این دسته‌ بندی‌ ها را توضیح خواهیم داد :

 

انواع سیستم عامل

مهم‌ ترین عامل دسته‌ بندی هاست ، نوع سیستم‌ عامل است . در هاست لینوکس سیستم‌ عامل سرور میزبان ، لینوکس است . این هاست برای سایت‌ های نوشته‌ شده با زبان‌ های برنامه‌ نویسی PHP ، Perl ، Python ، html و … مناسب است .

بسیاری از سیستم‌ های مدیریت محتوا نظیر وردپرس ، جوملا ، دروپال و … با زبان php نوشته‌ شده‌ اند . هاست ویندوز نوعی از فضای میزبانی وب است که در آن سیستم‌ عامل سرور از نوع ویندوز سرور می‌ باشد .

این هاست مختص سایت‌ هایی است که زبان برنامه‌ نویسی آن‌ ها asp یا asp.net و دیتابیس آن‌ ها SQL Server است . انواع هاست بر اساس سیستم‌ عامل عبارتند از :

  • هاست لینوکس
  • هاست ویندوز

 

انواع کنترل پنل در هاست

همانطور که احتمالا می‌ دانید ، کنترل پنل‌ ها رابط ما با هاستی است که تهیه می‌ کنیم ، انواع هاست را همچنین میتوان بر اساس کنترل پنل دسته‌ بندی کرد که در ادامه به این نمونه ها می‌ پردازیم :

  • هاست سی پنل
  • هاست دایرکت ادمین
  • هاست پلسک

سی پنل ، دایرکت ادمین ، و پلسک کنترل پنل‌ های تحت وب هستند ، سی پنل و دایرکت ادمین روی سرویس‌ های میزبانی وب لینوکس قابل‌ ارائه می‌ باشند و کنترل پنل پلسک روی سرویس‌ های میزبانی وب لینوکس و ویندوز قابل‌ارائه است .

 

انواع سیستم مدیریت محتوا

یکی دیگر از مواردی که میتوان انواع هاست را بر اساس آن دسته‌ بندی کرد ، سیستم مدیریت محتوا است که در ادامه بهچند نمونه از آن ها اشاره خواهیم کرد :

  • هاست وردپرس
  • هاست جوملا
  • هاست پرستاشاپ

هر کدام از سیستم‌ های مدیریت محتوا یکسری ملزومات ساختاری دارند . به‌ عنوان‌ مثال ، هاست وردپرس به لحاظ ساختاری برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس که یکی از محبوب‌ ترین سیستم‌ های مدیریت محتواست در نظر گرفته‌ شده است و قاعدتا بالاترین سطح سازگاری را با آن دارد .

این نکته حائز اهمیت است که هاست وردپرس بر پایه‌ هاست لینوکس است که برای وردپرس بهینه‌ سازی شده است ، به عنوان مثال ، پیش‌ بینی و در نظر گرفتن منابع بیشتر در سرور ، آپدیت سریع‌ تر سخت‌ افزارهای سرور ، فراهم کردن شرایطی برای مدیریت بهتر سایت وردپرسی و … است .

 

انواع موقعیت مکانی در هاست

تأثیر سرور و تأثیر هاست در سئو با توجه به موقعیت مکانی ، انواع هاست بر اساس موقعیت‌ های مکانی ، دسته‌ بندی جداگانه دارند که در ادامه به برخی از این نمونه ها اشاره می‌ کنیم :

  • هاست ایران
  • هاست آلمان
  • هاست فرانسه

این نمونه بر اساس موقعیت مکانی سرور انجام می‌ شود ، هر هاستی که سرور آن در داخل کشور باشد ، هاست ایران و هر هاستی که سرور آن در خارج از کشور نظیر آلمان ، فرانسه و … باشد ، هاست آلمان ، هاست فرانسه و … است .

موقعیت مکانی سرور هم بر سرعت سایت تأثیر گذار است ، فاصله جغرافیایی بین کاربران و وب سرور هر چقدر کمتر باشد ، سرعت دسترسی به داده‌ ها و سرعت لود صفحات سایت بیشتر خواهد بود .

اکنون در پاسخ به این سؤال که هاست ایرانی بهتر است یا هاست خارجی ، باید گفت هر کدام از این دو نوع هاست مزایایی دارند و در واقع این بسته به نیاز وب‌ سایت شماست که تعیین می‌ کند چه هاستی برای شما مناسب‌ تر است .

 

تاثیر هاست خارجی و ایرانی بر سئو سایت

  1. هاست‌ های خارجی ارتباط شبکه بهتر ، پایداری بیشتر ، و همچنین ارتباط نزدیک‌ تر با ربات‌ های خزنده موتور جستجو دارند .
  2. هاست‌ های ایرانی به‌ دلیل اینکه از نظر موقعیت مکانی سرور نزدیک به کاربران ایرانی هستند سرعت بیشتری برای بازدید کنندگان داخل کشور فراهم می‌ آورند و از طرفی به لحاظ امنیتی اگر سایتی اطلاعات حساس و مهمی دارد ، بهتر است از هاستینگ داخل ایران استفاده کند .

سئو چیست ؟ 0 تا 100 آموزش سئو سایت و خدمات سئو | سئو کار حرفه ای شوید 6

تاثیر CDN بر سئو سایت

به هر گونه شبکه‌ ای که برای تحویل محتوای دیجیتالی بهینه‌ سازی شده باشد ، شبکه تحویل محتوا یا CDN می‌ گویند . این واژه مخفف Content Delivery Network می‌ باشد .

حالا سؤالی که در اینجا امکان دارد مطرح شود این است که منظور از بهینه‌ سازی این شبکه چیست و چه کاربردی دارد ؟

منظور از بهینه‌ سازی این است که این شبکه به‌ گونه‌ ای طراحی و مدیریت شود که سرعت دسترسی به اطلاعات افزایش یابد . در واقع CDN ، شبکه‌ ای از سرورها در نقاط مختلف دنیاست ، که بر اساس موقعیت جغرافیایی بازدید کننده‌ وب‌ سایت ، اطلاعات را از نزدیک‌ ترین سرور به کاربر تحویل می‌ دهد تا بتواند با سرعت بیشتر و در زمان کوتاه‌ تری به این اطلاعات دسترسی داشته باشد .

 

انواع ساختار هاست

دسته‌ بندی براساس ساختار یکی دیگر از مواردی است که انواع هاست را بر اساس آن دسته‌ بندی می‌ کنند . در ادامه این نوع از دسته‌ بندی اشاره می‌ کنیم :

  • هاست حرفه‌ ای
  • هاست ارزان
  • هاست ابری

هاست ارزان ، هاستی است که ممکن است منابع سخت‌ افزاری و نرم‌ افزاری کمتری ارائه دهد و زیر ساخت قوی برای سرور نداشته باشد و هاست ابری ، سرویسی است که در آن چندین سرور به‌ صورت هم‌ زمان وظیفه میزبانی را بر عهده دارند .

در واقع وب‌ سایت گروهی از سرورها را در اختیار خواهد داشت که با هم کار می‌ کنند . معمولاً در سرویس‌ های ابری پایداری و سرعت دسترسی بالاتر از سرویس‌ های دیگر می‌ باشد .

 

تقسیم بندی انوع سرویس

با توجه به نوع سرویس نیز میتوان انواع هاست را در دو دسته‌ بندی قرار داد که در ادامه به آن‌ ها اشاره می‌ کنیم :

  • هاست اشتراکی
  • هاست در محل شرکت

هاست اشتراکی یکی از اقتصادی‌ ترین روش‌ ها برای خرید هاست می‌ باشد ، در این نوع سرویس در یک سرور بسته به قدرت آن ، به تعداد مشخصی کاربر هاست ایجاد می‌ شود که هر کدام از آن‌ ها دسترسی به سایت خود دارند .

هاست در محل شرکت به این صورت است که مشتری مالک سرور می‌ شود و راه‌ اندازی این سرور به‌ صورت فیزیکی در محل کاربر صورت می‌ گیرد .

 

تاثیر نوع هاست بر سئو

آیا نوع و کیفیت هاست در سئو و رتبه‌ بندی سایت تأثیرگذار است ؟ برای پاسخ دادن به این سؤال ، بیایید خود را جای ربات خزنده گوگل فرض کنیم ! این خزنده یا به‌ اصطلاح Crawler روزانه میلیون‌ ها وب‌ سایت مختلف که هرکدام دارای صفحات متعددی هستند را برای رتبه‌ بندی خزش می‌ کند و درست همانند ما انسان‌ ها منتظر می‌ ماند تا صفحه سایت به صورت کامل لود شده و الگوریتم‌ هایی که گوگل برای رتبه‌ بندی دارد را در آن بررسی کند .

قطعا به گوگل حق می‌ دهید که آنقدر به سرعت سایت و در دسترس بودن آن اهمیت بدهد چرا که اگر سایت بالا نیاید و یا سرعت لود ( بارگزاری ) آن کند باشد ، قطعاً در رتبه‌ بندی تأثیر منفی خواهد گذاشت . یکی از اولین عوامل تاثیرگذار در سرعت دسترسی به سایت نیز به کیفیت هاست بر می‌ گردد .

در واقع میتوان گفت هاستینگ یا میزبانی وب‌ سایت شما تأثیر مثبت و مستقیمی روی سئو سایت ندارد اما در صورت عدم رعایت یک سری استانداردها توسط شرکت هاستینگ به سئو سایت شما لطمه وارد می‌ شود .

حالا سؤال اینجاست که چه پارامترهایی در کیفیت هاست مؤثرند و گوگل به چه مواردی در مورد یک هاست دقت می‌ کند ؟ تمامی فاکتورهای بالا در کیفیت یک هاست تاثیر گذارند و باید به همه آن ها توجه شود .

 

عوامل مهم در کیفیت هاست

در کیفیت سایت برخی از عوامل مهم هستند که باید به آن‌ ها توجه کرد ، در واقع فاکتورهای زیر نقش اساسی در تعیین کیفیت هاست ایفا می‌ کنند که در ادامه هر یک از آن‌ ها را به‌ طور مجزا شرح خواهیم داد :

  1. سرعت بالا
  2. پایداری بالا (آپتایم)
  3.  امنیت بالا
  4. سازگاری هاست با سایت
  5. پشتیبانی مناسب و سریع

تقریباً مهم‌ ترین و اصلی‌ ترین پارامتر ، سرعت سایت است . گوگل و سایر موتورهای جستجو از سرعت لود به‌ عنوان یکی از فاکتورهای رتبه‌ بندی یاد کرده‌اند .

در سال ۲۰۱۰ گوگل صریحاً اظهار داشت که سرعت لود یک صفحه‌ وب یکی عوامل رتبه‌ بندی است و نقش بسیار مهمی در رتبه‌ سایت در جستجوی طبیعی دارد . تأثیر سرعت سایت بر سئو را میتوان از دو جهت مورد بررسی قرار داد :

1 . سرعت دسترسی به سایت برای موتورهای جستجو : وقتی ربات خزنده وارد سایت شما می‌ شود ، اولین عامل مهمی که روی سئو تأثیرگذار خواهد بود ، سرعت دسترسی به صفحات سایت است . افزایش سرعت سایت یکی از عوامل مهم در سئو تکنیکال است که نوع هاست تاثیر بسیار زیادی در آن دارد .

2 . سرعت دسترسی به سایت برای بازدید کنندگان سایت : وقتی کاربری وارد سایت می‌ شود انتظار دارد طی مدت کوتاهی محتوای صفحه به‌ صورت کامل لود شود . اگر چنین اتفاقی رخ ندهد ، کاربر صفحه را بسته و به سراغ سایر نتایج جستجو خواهد رفت .

درنتیجه ، نرخ پرش صفحه سایت بالا می‌ رود . برداشتی که گوگل از این اتفاق خواهد داشت این است که یا محتوای صفحه شما مرتبط نیست یا اینکه سرعت دسترسی به سایت پایین است . در نهایت با بیشتر شدن تعداد نرخ پرش ، رتبه‌ صفحه شما در نتایج جستجو افت خواهد کرد .

این نکته حائز اهمیت است که سرعت سایت وابسته به ساختار سایت و کیفیت سرور می‌ باشد ، در واقع این دو عامل در کنار هم سرعت سایت را مشخص می‌ کنند و مکمل یکدیگرند .

ساختار سایت به عوامل متعددی ازجمله بهینه بودن برنامه‌ نویسی وب‌ سایت ، طراحی آن ، حجم تصاویر ، تعداد افزونه‌ های فعال و مواردی از این‌ دست مرتبط است که بحث درباره آن در این مقاله جایی ندارد و باید جداگانه مورد بررسی قرار گیرد اما سرعت بارگیری صفحات در سایت خود را می‌ توانید در سایت‌ های زیر بررسی کنید :

 

عوامل تاثیرگذار روی سرعت هاست

یکی از فاکتورهای مؤثر در سرعت سایت ، سرعت سرور می‌ باشد . بر طبق مقاله‌ ای که سایت MOZ به عنوان یکی از بزرگ‌ ترین شرکت‌ های فعال در حوزه‌ سئو ، ارائه داده است سرعت پاسخگویی سرور به اولین درخواست در رتبه‌ بندی گوگل بسیار مؤثر است .

سرعت سرور تأثیر مستقیمی بر سرعت سایت شما دارد البته سرور سریع صرفاً به معنای داشتن سخت‌ افزار قوی نیست و عوامل دیگری نیز در آن تأثیر گذارند . برخی از این فاکتورها عبارتند از :

  1. دیتا سنتر و سرعت آپلینک شبکه
  2. نحوه کانفیگ سرور برای دستیابی به سرعت بالا
  3. استفاده از سرویس‌ های شتاب‌ دهنده سرعت دسترسی
  4. کانکشن سرعت بالا و پهنای باند مناسب سرور
  5. تعداد سایت پشتیبانی شده هر سرور و بار ترافیک کنترل‌ شده کل سایت‌ ها بر روی سرور

به‌ عنوان‌ مثال سروری با چندین سایت سبک با بازدید روزانه تنها چند کاربر برای هر سایت شاید بهینه‌ تر از سروری باشد که ۲ سایت سنگین پر ترافیک را مدیریت می‌ کند و قرار است شما سومین سایت آن سرور باشید .

 

پایداری بالای هاست ( آپتایم )

موضوع دیگری که می‌ تواند یک هاست را از چشم گوگل بیاندازد ، قطعی هاست یا اصطلاحاً Down شدن آن می‌ باشد . یکی از مهم‌ ترین وظایف شرکت‌ های ارائه‌ دهنده خدمات هاست ، آپتایم مناسب است .

آپتایم یا میزان پایداری به بیان ساده ، به مدت‌ زمان در دسترس بودن یا به‌ اصطلاح بالا بودن سایت گفته می‌ شود . در حقیقت آپتایم توانایی سرور در اداره و اجرای وب‌ سایت است . این پارامتر ، معمولاً به‌ صورت درصدی و ماهیانه اندازه‌ گیری می‌ شود .

در صورتی‌ که هاست شما قطعی داشته باشد ، به این معناست که آپتایم سایت پایین است و این امر لطمه‌ زیادی به سئو سایت میزند . همچنین جدا از اینکه بازدیدکنندگان را از دست می‌ دهید ، گوگل را هم نا امید می‌ کنید ، رتبه سایت شما افت خواهد کرد و اگر میزان قطعی سرور زیاد باشد ، گوگل از طریق ابزار وبمستر تولز خطای « google bot can’t access your site » برای شما ارسال خواهد کرد و ممکن است سایت شما از نتایج حذف شود .

 

نجات کسب‌ و کار از بحران

این نکته حائز اهمیت است که آپتایم سایت و آپتایم سرور دو فاکتور متفاوتند . در واقع آپتایم سایت علاوه بر پایداری سرور ، به وضعیت ساختار وب‌ سایت نیز وابسته است و به روز مواردی همچون خطای برنامه‌ نویسی یا عدم توانایی لود شدن به خاطر بار ترافیکی سنگین ، سبب می‌ شود سایت بالا نیاید و در نتیجه آپتایم سایت کاهش یابد .

البته این پارامتر غالباً وابسته به در دسترس بودن هاست می‌ باشد ، حداقل میزان قابل‌ قبول آپتایم ماهانه 99.9 درصد است و مقدار کمتر از این قابل‌ قبول نیست .

توجه داشته باشید که در آپتایم 99.9 درصد در مدت یک ماه در حدود یک ساعت قطعی وجود خواهد داشت که اگر برای مثال این مقدار به 99 درصد برسد میزان قطعی حدود 8 ساعت در ماه خواهد بود .

 

امنیت بالای سایت و هاست

تأمین امنیت وب‌ سایت و سرور از ملزومات است پس سعی کنید حداقل فاکتورهای مؤثر در امنیت وب‌ سایت را بشناسید و هوشیارانه عمل کنید چرا که شما موظف هستید امنیت سایت خود را تأمین کنید و عدم توجه به آن شاید برای شما گران تمام شود .

به این نکته توجه داشته باشید که تأمین ۱۰۰% امنیت وب‌ سایت را نمی‌ توانید به‌ تنهایی مدیریت کنید ، بخشی مربوط به شرکت هاست شما می‌ شود .

به‌ عنوان‌ مثال اینکه شخصی بر روی سرور اشتراکی هاستی در اختیار دارد در واقع کاربر محلی آن سرور محسوب می‌ شود و با بازدید کنندگان و کاربران سایت حق دسترسی‌ های متفاوتی دارد .

حال اگر این فرد علم و دانش امنیت و شبکه هم داشته باشد یک‌ قدم به سایت شما که بر روی همان سرور اشتراکی هستید ، نزدیک‌ تر می‌ شود . در این حالت می‌ بایست متخصصین شبکه آن سرور اجازه دسترسی هر کاربر محلی را فقط در محدوده‌ همان هاست و وب‌ سایت خودش محدود کرده باشند .

امنیت سایت تاثیر پذیر از امنیت هاست و محتوای موجود در آن است ، امنیت هاست باید به نحوی باشد که دسترسی و نفوذ به آن تقریباً غیر ممکن باشد . همچنین حتی‌ الامکان ضعف‌ های امنیتی احتمالی محتوای سایت را پوشش دهد .

یکی از خطرناک‌ ترین حملات به این صورت است که نفوذ به یک هاست در سرور انجام شده و به‌ واسطه آن بقیه اکانت‌ های روی سرور نیز در معرض خطر قرار می‌ گیرند .

لازم است اقدامات لازم جهت تأمین امنیت سایت به‌ صورت کامل توسط شرکت‌ های هاستینگ انجام شود تا ضعف امنیتی یک سایت ، سایت‌ های دیگر روی آن سرور را با مشکل مواجه نکند ، چون در صورت بروز مشکلات امنیتی ، تأثیر بسیار بدی روی سئو سایت خواهد گذاشت .

یکی از اقدامات مؤثر در جهت امنیت سایت که تأثیر مثبتی بر روی سئو سایت دارد ، نصب و استفاده از گواهی امنیتی SSL در سایت است . گواهی امنیتی SSL درخواست‌ های حاوی اطلاعات از مرورگر تا هاست و بالعکس را رمزنگاری می‌ کند .

این کار سبب می‌ شود تا در صورت دستیابی هکر به این اطلاعات ، امکان تشخیص و خواندن آن مقدور نباشد . SSL تأثیر بسیاری در امنیت به  خصوص امنیت اطلاعات کاربران سایت دارد . به همین جهت ، گوگل نیز داشتن این گواهی امنیتی را برای سایت‌ ها به‌ عنوان عاملی مؤثر در سئو مطرح کرده است .

 

سازگار بودن هاست با سایت

یکی از موارد بسیار مهم به‌ منظور افزایش کارایی سایت و همچنین جلوگیری از بروز مشکلات فنی ، توجه به فاکتور سازگاری است .

چرا که هر هاست بسته به پیکربندی ، ساختار آن با یک سری سایت‌ ها سازگاری دارد ، بهتر است قبل از خرید هاست ملزومات سیستم مدیریت محتوای مورد استفاده خود را مطالعه نموده و آن اطلاعات را در هنگام سفارش هاست در نظر بگیرید .

به‌ عنوان‌ مثال سیستم مدیریت محتوای وردپرس یک سری ملزومات دارد که باید به آن توجه کرد ، سازگاری هاست با سایت به لحاظ پیکربندی و ساختار بسیار پر اهمیت است . در همین راستا شرکت‌ های هاستینگ در سال‌ های اخیر اقدام به ارائه سرویس‌ های اختصاصی همچون هاست وردپرس ، هاست ووکامرس و … کرده‌ اند .

در صورت عدم سازگاری ، احتمال مصرف بالا ، از دسترس خارج شدن سایت یا به وجود آمدن اختلالات فنی بسیار زیاد است که قاعدتاً تأثیر منفی بر روی سئو خواهد داشت .

برای اطمینان خاطر از این موضوع می‌ توانید قبل از اقدام به ثبت سفارش و خرید هاست ، در مورد سازگاری آن با سیستم مدیریت محتوای مورد نظر خود ، از شرکت هاستینگ این موارد را جویا شوید .

با این عمل تا حدودی از نحوه پشتیبانی آن شرکت نیز مطلع خواهید شد که یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب هاست است و در ادامه به آن خواهیم پرداخت .

 

پشتیبانی سریع و کارآمد

شرکت هاستینگ موظف است تا به‌ صورت ۲۴ ساعته در طول ۷ روز هفته حتی ایام تعطیل از سرویسی که ارائه داده است به‌ خوبی پشتیبانی نماید و پاسخگوی مشتریان خود باشد .

در واقع پشتیبانی ۲۴ ساعته و به‌ موقع ، بخشی از وظایف اجتناب‌ ناپذیر شرکت‌ های هاستینگ است ، زیرا هر هاست حتی اگر خوب و ایده‌ آل باشد هم در هر صورت در مواقعی به پشتیبانی نیاز دارد .

علاوه بر مشکلاتی که فوریت بالایی دارند و باید سریعاً رفع شوند ، مواردی نظیر ارتقا ، بازیابی و مانند آن‌ ها نیز می‌ بایست توسط شرکت هاستینگ به‌ سرعت انجام شود .

 

تاثیر IP هاست در سئو سایت 

هاست به‌ صورت کلی می‌ بایست دارای آپتایم بالا ، سرعت بالا ، امنیت و سازگاری با سایت باشد . شرکت ارائه‌ دهنده هاست نیز می‌ بایست پشتیبانی مناسبی از سرویس مورد ارائه خود بدهد .

با تأمین بودن این پارامترها میتوان گفت همه چیز روی کاغذ درست است اما مورد مهم دیگری که باید به آن توجه داشت IP هاست یا سرور می‌ باشد .

به این مورد توجه داشته باشید که شما از هاست اشتراکی استفاده می‌ کنید یا سرور اختصاصی دارید . اگر از هاست اشتراکی استفاده کنید این نگرانی وجود دارد که ip سرور شما در لیست سیاه گوگل و دیگر موتورهای جستجو قرار بگیرد و شما را به‌ عنوان اسپم بشناسند .

زمانی آی پی هاست در BlackList  قرار می‌ گیرد که شرکت میزبانی وب به‌ صورت غیر استاندارد و بیش‌ از حد معمول بر روی یک ای پی ، سایت میزبانی کند .

همچنین اگر سایت‌ هایی که به‌ صورت اشتراکی با سایت شما بر روی یک سرور قرار دارند ، به دلایل فیشینگ ، استفاده از روش‌ های کلاه‌ سیاه یا … در لیست سیاه قرار بگیرند یا اینکه آلوده باشند و اقدام به انتشار ویروس یا اسپم کرده باشند ، به ضرر شما هم تمام خواهد شد .

سلام یار

اگه قصد تغییر دنیا رو داری، قلم بردار و شروع به نوشتن کن…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + 14 =

دکمه بازگشت به بالا