بهترین غذاهای مشهد چیست؟ معروفترین غذاهای مشهدی را می شناسید؟
What are the best dishes in Mashhad
بهترین و معروفترین غذاهای مشهد چیست؟ مشهد، شهری است که به عنوان یکی از مقاصد گردشگری مهم در ایران شناخته میشود. این شهر با داشتن حرم مطهر امام رضا (ع) و جاذبههای تاریخی و فرهنگی خاص و سوغاتی های متنوع، هر ساله میزبان میلیونها گردشگر از سراسر جهان است. اما علاوه بر این جاذبهها، مشهد همچنین به عنوان یکی از مراکز خوشمزهترین غذاهای ایران شناخته میشود. در این مقاله، بهترین غذاهای مشهد را بررسی خواهیم کرد و معروفترین غذاهای مشهدی را معرفی خواهیم کرد.
بهترین غذاهای مشهد چیست؟
مشهد یکی از قدیمی ترین شهرهای ایران است که با غذاهای محلی و سنتی، تاریخی کهن دارد. هدف این مقاله معرفی بهترین و معروفترین غذاهای مشهد می باشد.
آش لخشک
به طور کلی تنوع غذاهای لذیذ در منطقه استان خراسان بسیار زیاد است. آش لخشک یک غذای محلی مشهدی است که طرفداران زیادی دارد. این غذای معروف مشهدی شباهت زیادی به آش رشته معمولی دارد با این تفاوت که به جای همه حبوبات از عدس و از لشک به عنوان رشته استفاده می شود. مواد لازم برای پخت آش لخشک شامل عدس، رشته، پیاز داغ، سیر داغ و نعناع است.
این غذای خوشمزه در بهترین مکان های تفریحی مشهد و رستوران های سنتی این شهر زیبا برای مسافران و زائران سرو می شود. اگر دوست دارید بعد از بازدید از مکان های تاریخی و تفریحی در یک رستوران دنج غذاهای سنتی و لذیذ میل کنید آش لخشک می تواند یکی از بهترین گزینه ها باشد.
اشکنه قروت
غروت را در اصطلاح محلی کشک می گویند. این غذای خوشمزه که به کشک آشنه نیز معروف است سرشار از کلسیم و مواد مغذی است. شبیه ترین غذا در شهرهای دیگر ایران سر آب پز است و برای پخت آن کافی است کشک، پیاز، نعنا، گردو و ادویه داشته باشید. اشکنه قوروت را به راحتی می توانید در منزل خود تهیه کنید و از طعم این غذای محلی مشهدی لذت ببرید.
اگر قصد سفر به این شهر زیارتی و سیاحتی را دارید، با رزرو هتل الماس 2 مشهد، می توانید علاوه بر زیارت امام رضا (ع)، به دلیل مسافت کم در کمترین زمان ممکن به محل زندگی خود بازگردید. به حرم بروید و از بهترین غذاهای سنتی لذت ببرید. مشهد را در رستوران های مجهز آن سرو کنید.
آش ماستی
شاید نمی دانستید آش ماستی یکی از غذاهای سنتی مشهد است. این غذای محلی در هر نقطه از مشهد به روشی خاص تهیه می شود. به همین دلیل آش مستی مشهد با سبزوار متفاوت است. به طور کلی مواد لازم برای تهیه این سوپ خوشمزه لپه، سینه مرغ، نعناع، برگ بو، شوید خشک، ادویه جات و ماست است.
مسافران مشهدی دوست دارند پس از بازدید از بارگاه امام هشتم از مراکز خرید بزرگ و دیدنی این شهر زیبا مانند بازار رضا مشهد دیدن کنند. بیشتر آنها دوست دارند غذاهای محلی ساده بخورند و در بین تور خرید به بازدید خود ادامه دهند. آش ماستی به عنوان یک غذای ساده و سبک بهترین انتخاب است.
شله مشهدی
یکی از بهترین غذاهای مشهدی با طعمی متفاوت و لذیذ، شله مشهد است. این سوپ پرطرفدار ارزش غذایی زیادی دارد و استفاده از لوبیا در صدف آن را به غذایی بسیار مقوی تبدیل کرده است. در تهیه پوسته مشهدی از حبوباتی مانند لوبیا چیتی، ماش، عدس و لوبیا رشتی استفاده می شود. البته در پخت این غذای محلی مشهدی از برنج، گوشت و ادویه هایی مانند زردچوبه و فلفل نیز استفاده می شود. استفاده از گوشت تازه یکی از ترفندهای آشپزی در شله مشهدی است و تهیه این غذا زمان زیادی می برد.
غذاهای سنتی مشهد برای تعدادی از مسافران این شهر زیارتی را به یکی از بهترین مقاصد سفر در تابستان تبدیل کرده است. به گفته آنها، هرکسی که یک بار شله مشهدی را بچشد، هرگز این غذای محلی و خوشمزه را فراموش نمی کند و در سفر بعدی خود به مشهد، آن را در فهرست غذاهای مورد علاقه خود قرار می دهد. مردم این شهر زیبا اغلب در مراسم مذهبی و نذری خود صدف مشهدی پهن می کنند. یکی از مراحل پخت شله، بخارپز است که اگر به درستی انجام شود تاثیر زیادی در کیفیت این غذای معروف مشهدی خواهد داشت.
شیشلیک کباب
معروف ترین غذای سنتی مشهد بعد از شله کباب شیشلیک است. این غذا آنقدر محبوب شده که به عنوان یک غذای بین المللی هم به حساب می آید! شیشلیک از بهترین قسمت گوشت گوسفند (راسته) تهیه می شود و در کشورهایی مانند آذربایجان و قفقاز غذای معروفی به شمار می رود. برای تهیه شیشلیک کباب عالی و خوشمزه بهتر است گوشت را در ماست، فلفل، روغن زیتون و ماست خوابانده و حتما از گوشت بره تازه استفاده کنید.
رستوران های سنتی و زیبای شاندیز مشهد بهترین مکان برای تجربه طعم متفاوت کباب ها و به خصوص شیشلیک مشهدی هستند. تصور کنید روی تختی زیبا نشسته اید و در هوای خنک از یک کباب خوشمزه لذت می برید. کیفیت و تنوع غذا در رستوران شاندیز مشهد خاص و متداول است و هر مسافری دوست دارد پس از دیدن طبیعت زیبای شاندیز در کنار همسفران خود، غذا خوردن در رستوران های دیدنی آن را تجربه کند.
دیگچه
یکی از دسرهای خوشمزه و خاص مشهد دیگچه است که از نظر طرز تهیه و طعم بسیار شبیه به شیربرنج است. دسر خوش طعم دیگچه با زعفران، شیر و برنج تهیه می شود و معمولاً در مراسم مذهبی به عنوان غذای نذری به ویژه در ماه رمضان و محرم طبخ و توزیع می شود. نزدیکترین دسر به دیگچه در برخی از شهرهای ایران کته زعفرانی است.
از آنجایی که مشهدی ها معمولاً دیگچه را به عنوان نذر و در روزهای خاص طبخ می کنند و شاید دوست داشته باشید این طعم سحر آمیز را در سفر خود تجربه کنید، بهترین راه حل تهیه زاغفران یکی از بهترین سوغاتی های مشهد است. و به راحتی این غذای سنتی مشهد را برای خود و عزیزانتان بپزید. سایر مواد مورد نیاز برای پخت دیگ برنج نیم دانه، گلاب، شیر، شکر و هل است.
خورشت ریواس
اگر به غذاهای ترش علاقه دارید، خورش ریواس در مشهد خوشمزه است. البته این غذا در اصل مربوط به مناطق کوهستانی ایران است و برای تهیه آن به ریواس، نعناع، جعفری خرد شده و گوشت گوسفندی تازه نیاز دارید. این غذای سنتی مشهدی معمولا با برنج ایرانی سرو می شود. مردم محلی در ایام خاصی از سال ریواس تازه کوهی را از دامنه کوه های اطراف مشهد جمع آوری می کنند و خورش ریواس خوشمزه می پزند.
کباب ترش
کباب ترش یکی دیگر از غذاهای مشهدی معروف است. این کباب از ترکیب گوشت چرخکرده، پیاز و ادویههای مخصوص تهیه میشود. طعم ترش و متفاوت این کباب، آن را از سایر کبابها متمایز میکند و به عنوان یکی از بهترین غذاهای مشهد شناخته میشود.
کوکو شیرین
این غذای سنتی مشهد نوعی دسر و پیش غذا محسوب می شود. مواد لازم برای پخت کاکائو شیرین شامل زعفران، آرد ذرت، سیب زمینی و تخم مرغ است. اما چیزی که این دسر سنتی را شیرین تر و خوش طعم تر می کند، شیره ای است که در انتها روی آن می ریزند. این شیره ترکیبی از گلاب، زعفران، شکر و آب است. وقتی کاکائو خنک شد، آب آن را به آن اضافه می کنند.
تنوع بی نظیر غذاهای سنتی مشهد باعث شده تا بهترین هتل های 5 ستاره از جمله هتل قصر مشهد در کنار غذاهای بین المللی آن ها را در منوی خود بگنجانند. مکانی مناسب برای اقامت با امکانات رفاهی و خدمات درجه یک برای داشتن یک سفر خاطره انگیز در مشهد ضروری خواهد بود. نظرات مسافران نشان می دهد.
برنج مخلوط
این غذای سنتی مشهدی مشابه باقالی پلو و استانبولی تهیه می شود. مواد لازم برای پخت پلو مخلوط مشهدی شامل هویج، رب، گوشت، پیاز و برنج است. اگر این غذای محلی مشهدی را با سیب زمینی یا نان درست کنید، در کنار غذا انگشتتان را هم می خورید! پلو مخلوط ترکیبی از مواد رنگارنگ خوراکی مانند لوبیا سبز، برنج آبکش شده، گوشت چرخ کرده به شکل کوفته کلخلی یا سر گنجشکی و ادویه پلو مخصوص است.
یتیمچه
این غذای سنتی مشهد یکی از غذاهای معروف ایران است و در هر نقطه از کشور به طرز خاصی تهیه می شود. دلیل نامگذاری عجیب یتیمچه به خاطر کم بودن گوشت این غذاست! این غذای سنتی و قدیمی در نیشابور با بادمجان شیرین، لوبیا، عدس و نخود درست می شود. البته کشک، نعناع و گوجه فرنگی نیز چاشنی هایی هستند که می توانید به سلیقه خود به یتیمچه اضافه کنید.
رشته پلو
یکی از غذاهای معروف مشهد رشته پلو است که در شهرهای دیگر ایران نیز تهیه می شود. مواد لازم برای مشهد پلو گوشت، خرما، زعفران، پیاز و کشمش است. این غذای خوش طعم هم با گوشت مرغ و هم با گوشت قرمز تهیه می شود و انتخاب آن به ذائقه شخصی شما بستگی دارد. بیشتر مشهدی ها در ایام نوروز رشته پلو می پزند تا از اول سال کار زیادی داشته باشند.
ماقوت یک دسر خوشمزه
ماقوت یا مسقطی مشهد نوعی حلوا محسوب می شود. این غذای سنتی مشهد با زعفران و آرد تهیه می شود. ماقوت اغلب یکی از غذاهای مخصوص افطاری مردم مشهد در ماه مبارک رمضان است. این دسر خوشمزه و خوش طعم با نشاسته، گلاب و شکر درست می شود و با خلال زعفران و بادام تزیین می شود.
قیمه مشهدی
این غذای سنتی مشهد مانند سایر قیچی ها طبخ می شود و تنها تفاوت آن در استفاده از ادویه هایی مانند زعفران، دارچین، جوز هندی و زنجبیل است. ریختن این قیمه بی نظیر روی پوسته مشهدی، ترکیبی بی نظیر ایجاد می کند که طعم فوق العاده آن همیشه زیر زبان می ماند.
دیزی سنگی
ایده خوردن یک گل مروارید خوشمزه در یک ظروف سنگی زیبا پس از بازدید از مکان های تاریخی مانند خانه داروغ مشهد بسیار دلپذیر و جذاب است. طعم دیزی سنگی مشهد بسیار بی نظیر و فوق العاده است و در مدت نسبتا طولانی با حرارت ملایم طبخ می شود. استفاده از سنگ خواص غذایی آن را حفظ می کند. همانطور که می دانید ظروف سنگی یکی از صنایع دستی معروف و زیبای مشهد است. این غذای معروف مشهدی در واقع همان آبگوشتی است که به دلیل پختن آن در دیگ سنگی به دیزی سنگی معروف است.
چنگال غذای محلی مشهد
این دسر متفاوت با نام عجیبش یکی از عصرانه های خوشمزه مشهدی به حساب می آید. البته نام اصلی آن «چنگ مالی» است. منظور از چنگال همان انگشتان است. برای درست کردن چنگال به روغن، نان کهنه و عسل یا شکر نیاز دارید. ابتدا اجازه دهید روغن در تابه داغ شود سپس نان ها را اضافه کنید. در پایان عسل یا شکر را اضافه کنید. در برخی از شهرهای ایران مانند یاسوج و سیستان نیز چنگال سرو می شود با این تفاوت که در آن از روغن حیوانی استفاده می شود. این غذای سنتی مشهد را معمولا با سه شیره یا شیره انگور می خورند.
یکی از هتل های 5 ستاره و شیک نزدیک حرم که رستوران های آن به تنوع و کیفیت بالای دسرها معروف است، در خیابان های اطراف حرم است. این هتل های شیک و مجلل در رستوران های زیبا غذاهای با کیفیت و لذیذ را در کنار خدمات عالی به مهمانان خود ارائه می دهد.
شیرینی مشهدی
شیرینیهای مشهدی نیز به عنوان یکی از معروفترین شیرینیهای ایران شناخته میشوند. این شیرینیها از ترکیب آرد، شکر، روغن و ادویههای مخصوص تهیه میشوند. طعم خوشمزه و متفاوت این شیرینیها، آنها را به یکی از محبوبترین شیرینیهای ایران تبدیل کرده است.
سخن پایانی
انتخاب بهترین غذای محلی مشهد از بین انواع آن بستگی به عادات غذایی و ذائقه شما دارد. در سفر به این شهر زیارتی و سیاحتی می توانید انواع غذاها و دسرهای سنتی را تجربه کنید. با رزرو هتل نزدیک حرم، علاوه بر زیارت امام رضا (ع) و بازدید از اماکن تاریخی و تفریحی اطراف آن، می توانید در کنار همسفران خود از انواع غذاهای سنتی با بهترین کیفیت لذت ببرید. در میان غذاهای معروف مشهد، شله و شیشلیک بیشترین محبوبیت را به دست آورده اند. سرو این غذاهای محلی مشهدی در رستوران های سنتی و زیبای آن بسیار دلپذیر و خاطره انگیز است.