انواع لکه های پوستی چیست؟

What are the types of skin spots

لکه، مشکل مهم بیمارانی که در مرکز زیبایی و درمان جای زخم دارند. طبق آمار، یک سوم افرادی که در کلینیک پوست و مو مراجعه می‌کنند، لک‌هایی را در میان مشکلات خود دارند. در مقالات قبلی، من در مورد “هر آنچه باید در مورد جای زخم و درمان آنها بدانید” صحبت کردم.

پوست ایرانی به دلیل موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن در معرض نور خورشید بسیار مستعد ابتلا به لک است. بنابراین همه عوامل دست به دست هم داده اند تا شاهد وجود مشکل اسکار بر روی افراد باشیم. بسیاری از افراد به دنبال راه حلی برای رفع لک های پوستی خود هستند. اما قبل از اعمال روش درمان لک، باید نوع لکه را بشناسید. زیرا هر نوع لکه به طور متفاوتی درمان می شود.

انواع لکه

لکه ها علل و انواع مختلفی دارند. اگر روی پوست خود لک دارید و به دنبال راه هایی برای درمان لک هستید، اولین چیزی که باید بدانید این است که چه نوع لک هایی دارید. انواع لکه ها شامل موارد زیر است.

  • در نمایشگاه
  • لکه های پیری
  • کک و مک
  • آسیب خورشید (لکه های ناشی از خورشید)
  • هیپرپیگمانتاسیون التهابی
  • تغییر رنگ پوست (بیماری پوست)

برای درمان هر نوع جای زخم، ابتدا باید بدانیم چه مکانیسمی باعث آن شده است. سپس به سراغ درمان بروید. از نظر پزشکی، جای زخم ربطی به اختلالات کبدی ندارد. با این حال، رویکرد پزشکی سنتی به این موضوع اعتقاد راسخ دارد. بیش از آزمایش‌های کبدی برای تشخیص لکه‌ها، آزمایش‌هایی برای تشخیص سطح هورمون استروژن و پروژسترون مورد نیاز است.

انواع لکه های پوستی چیست؟

اسکارهای نوع ملاسما

مهمترین و رایج ترین مرجع برای افراد ملاسما است. یکی از دلایل اصلی ایجاد لکه های ملاسما این است که تعداد ملانوسیت ها افزایش نمی یابد. در عوض، حجم تولید آنها افزایش یافته است. ملاسما در واقع افزایش میزان ملانین است. که در 90 درصد زنان و اغلب به دلیل تحریک توسط هورمون ها رخ می دهد.

به عنوان مثال، تغییرات هورمونی که در زنان باردار رخ می دهد باعث می شود که ما اغلب لکه های ملاسما را ببینیم. این لکه ها روی گونه ها، پیشانی و پل بینی دیده می شود. گاهی اوقات لکه های ملاسما با لک های ناشی از افزایش سن و کک و مک اشتباه گرفته می شوند. بنابراین، درمان های مختلفی برای بیمار استفاده می شود.

آیا ملاسما در مردان رخ می دهد؟

مسئله دیگر این است که گاهی اوقات وقتی یک بیمار مرد وارد می شود، امکان ندارد لکه های او از نوع ملاسما باشد. با این حال، نباید فراموش کرد که 10٪ از مردان ممکن است به ملاسما، به ویژه در گونه ها، لب بالایی و ناحیه پیشانی مبتلا شوند.

از طرف دیگر، اگر دختری که باردار نیست ظاهر شود، ممکن است لکه های او از نوع ملاسما نباشد. اصلا اینطور نیست، ما در حوزه تشخیص مشکل داریم. گاهی اوقات تحریک پذیری بیشتر است. بنابراین، زنانی که ازدواج نکرده اند، هورمون های طبیعی دارند و قرص های ضد بارداری مصرف نمی کنند، ممکن است لکه های ملاسما داشته باشند.

این افراد سلول های حساس تری دارند. هورمون های بیشتری ترشح می کند و ملانین بیشتری تولید می کند. با این توضیحات، به یاد داشته باشید که مرد بودن، مصرف نکردن قرص های ضدبارداری و باردار نشدن، ایجاد لکه های ملاسما و استفاده از روش های درمانی برای رفع آنها را نافی نمی کند.

ژنتیک چقدر در ایجاد جای زخم تاثیر دارد؟

ژنتیک مهمترین و غیرقابل کنترل ترین علت لکه های ملاسما است. به دلیل تعداد بالای ملانوسیت ها در نقاطی با خواص ژنتیکی، درمان باید با احتیاط بیشتری انجام شود. با این حال، طول درمان طولانی تر است. عوامل هورمونی و داروهایی مانند تتراسایکلین و ماینوکسیدین به عنوان آنتی بیوتیک های مورد استفاده برای آکنه می توانند لکه های ملاسما را تشدید کنند. از سوی دیگر، استرس به دلیل تولید واسطه های التهابی، جای زخم بیشتری ایجاد می کند.

نباید فراموش کرد که درمان لکه بینی یک درمان جامع است. این بدان معنی است که شما نمی توانید فقط از یک محصول دارویی برای درمان اسکار استفاده کنید. زیرا استرس و آفتاب نیز نقش مهمی در درمان لک دارند. از طرفی به یاد داشته باشید که لک یک بیماری مزمن است. که درمان آن در انواع پوست مانند انواع پوست ایرانی دشوار است. البته خبر خوب این است که درمان پیچیده ای برای جای زخم وجود ندارد و صبر، مراقبت، توصیه و استفاده صحیح از دارو در درمان آن موثر است.

درمان ملاسما

در ملاسما، رگ‌های خونی در لایه بازال ضخیم می‌شوند. به همین دلیل یکی از روش های درمان ملاسما استفاده از کپسول های ترانزیت است. که قطر رگ ها را کاهش می دهد و خون رسانی به سلول های لایه بازال را کاهش می دهد این یک درمان بسیار خوب برای ملانوما است. زیرا عوارض جانبی کمتری دارد.

ملاسما انواع پوستی، اپیدرمی و مختلط دارد. البته باید واقع بین بود و فراموش نکرد که درمان ملاسما سخت است. اما اولین اصل درمان، محافظت در برابر آفتاب است که بهتر است ضد آفتابی را انتخاب کنید که حاوی اکسید آهن و سولفات روی باشد.

برای لکه های سرسخت چه باید کرد؟

عمدتاً هیدروکینون موضعی استاندارد طبیعی درمان در انواع اپیدرمی است. سایر درمان های موضعی نیز موثر هستند، اما برگشت پذیری آنها تا 40% است.

در نوع پوستی که اسکار عمیق تری است، استفاده از لیزرهای کیو سوئیچ، لایه برداری شیمیایی و فیزیکی و تزریق داخل پوستی می تواند موثر باشد. یک گزینه درمانی ساده برای بیماران مبتلا به ملاسما مقاوم، تزریق داخل پوستی Transit است که البته بسیار خوب عمل می کند.

لک از نوع ایج اسپات

لکه های ایج اسپات دومین و بسیار شایع ترین علت ایجاد لک هستند زیرا پوست ما در طول روز به مدت طولانی در معرض نور خورشید قرار می گیرد و این باعث ایجاد یک سری ملانین در سطح پوست می شود. بیشتر افراد بالای 40 سال و حدود 90 درصد افراد بالای 60 سال با این نوع اسکار مواجه می شوند که سطحی است و روی دست ها، شانه ها، بازوها و پاها دیده می شود.

این لکه‌ها عمدتاً بدون عارضه، مسطح و اپیدرمی هستند، با روش‌های درمانی خوب از جمله هیدروکینون، ماسک‌های خانگی، سرما درمانی و لایه‌برداری شیمیایی. همچنین، مواد ساده ای مانند ماست، سرکه سیب، لیمو و آلوئه ورا می توانند روی لکه های پیری موثر باشند.

لکه از نوع کک و مک

فرکل یا به طور ساده کک و مک سومین و شایع ترین نوع لکه ها هستند، کک و مک ها ضایعات سطحی و بی ضرری هستند که قطر آنها یک تا سه میلی متر است. ویژگی بسیار مهمی که کک و مک را از لکه های پیری و ملاسما متمایز می کند این است که در تابستان رنگ و در زمستان زرد می شوند.

متاسفانه باز هم مثل همه لکه ها، ژنتیک نقش مهمی در ایجاد لک ها دارد، با این توضیحات درمان باید کلی نگر باشد، حتی با توجه به تعداد زیاد آنها نمی توان انتظار معجزه داشت. درمان اصلی برای کک و مک، محافظت در برابر آفتاب است و درمان‌های موضعی مؤثرتر از درمان‌های تهاجمی هستند، از سوی دیگر، درمان‌های لیزر کیو سوئیچ و کرایوتراپی برای این نوع اسکار بسیار قوی‌تر هستند.

لکه های آسیب خورشید

آسیب ناشی از آفتاب یکی دیگر از مدل های اختلال لکه است، این نوع لک در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید و تحریک ترشح ملانین ایجاد می شود و روی پل بینی، بالای گونه ها و جلوی … چانه تاثیر می گذارد. این لکه‌ها عمدتاً اپیدرمی هستند و بیشتر به صورت چین‌خوردگی شکل می‌گیرند، اگرچه الگوی خاصی دارند و در نواحی باز دیده می‌شوند.

درمان این نوع لکه نسبتاً ساده‌ترین مدل درمان است که منجر به کاهش شدید تراکم رنگ با محافظت ساده در طی 4 ماه می‌شود. اما نباید فراموش کرد که به دلیل قرار گرفتن مداوم پوست در معرض نور خورشید، در صورت محافظت نشدن می تواند به سرعت معکوس شود.

انواع لکه های پوستی چیست؟

اسکار بعد از اینفلامتوری هایپرپیگمنتیشن التهابی

هیپرپیگمانتاسیون پس از التهاب (لکه‌های ناشی از التهاب) یکی از انواع دیگر لک‌هایی است که در بسیاری از موارد به‌ویژه در افراد دارای پوست نوع 4 دیده می‌شود. التهاب عاملی است که تولید ملانین را تحریک می کند، بنابراین زخم، جای جوش، سوختگی با لیزر، درماتیت و آکنه از جمله عواملی هستند که باعث ایجاد این نوع اسکار می شوند. تخریب لایه پایه در فرآیندهایی مانند آکنه یا درماتیت بسیار رایج است و به همین دلیل است که گفته می شود درماتیت و آکنه باید فوراً درمان شوند.

از سوی دیگر، از خارش و تماس فیزیکی با ناحیه باید اکیداً اجتناب شود، زیرا هر کدام باعث التهاب و زخم بیشتر می‌شوند. اولین روش متداول درمانی برای این نوع اسکار، از بین بردن علت است، تا زمانی که علت باقی بماند، باعث تحریک مجدد و ایجاد جای زخم می شود.

چه درمان هایی موثر هستند؟

استفاده از هیدروکینون موضعی، کلیگمن و پیلینگ می تواند در درمان این نوع لکه موثر باشد. TCA برای اسکار آکنه نیز مفید است، اما برای انواع دیگر لک ها چندان مناسب نیست و به خصوص برای پوست نوع 4 توصیه نمی شود. در مواردی که نقاط کاملا مشخص ناشی از PIH یا زخم های اسکار وجود دارد، جراحی بسیار جزئی برای برداشتن زخم ممکن است بهتر از درمان با لایه برداری اسکار، هیدروکینون و سایر درمان ها باشد.

بنابراین، اگر زخم اسکار پس از آسیب، عمیق، یک تکه و از نوع پوستی باشد، جراحی ممکن است اولین گزینه برای درمان باشد. از طرفی به یاد داشته باشید که P.I.H

یک روش هوشمندانه در درمان اسکار این است که بدانید به کدام یک از آنها دست نزنید، به عنوان مثال، دستکاری اسکارهای بیماران با نوع پوست 4 یا بالاتر می تواند برای بیمار مشکل ایجاد کند، بنابراین شما باید انتخاب کنید که چه کسی به درستی انتخاب شود و بدانید کدام لکه ها باید لمس شود و کدام لکه ها را نباید لمس کرد.

سلام یار

اگه قصد تغییر دنیا رو داری، قلم بردار و شروع به نوشتن کن…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × سه =

دکمه بازگشت به بالا